presseticker

Skip to main content

Merket for god design 2011:

Steintunge, smekre utemøbler - SPERREFRIST TIL 16.3. KL 10.00

  Publisert: 16.03.2011 06:00 - av  Henning Poulsen
Oslo: Vestre har bevist at det går an å lage slanke, elegante utemøbler av solid betong – som attpåtil er klimanøytrale. Nå har den norske produsenten mottatt det ettertraktede Merket for god design.

Vestre fikk sammen med Hareide Design tildelt Merket for god design som belønning for vellykket bruk av design i forbindelse med utvikling av ”Kyoto”.

 

– Dette er en stor og viktig anerkjennelse til bedrifter og designere som sammen skaper svært gode produkter og tjenester gjennom metodisk bruk av design, sier Eline Strøm-Gundersen i Norsk Designråd, som er prosjektleder for Merket for god design.

 

Utmerkelsene ble delt ut onsdag 16. mars i Oslo under Designdagen, et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd der næringsliv og designere prises for vellykket nytenking og innovasjon.

 

Betongfordom

Betong. Solid, robust og nesten vedlikeholdsfritt, men kanskje ikke førstevalget ditt når du leter etter en koselig benk i parken? Den fordommen har Vestre, en ledende produsent av by- og gatemøbler, gjort noe med.

 

– Hareide Design kom til oss med en ide om en ny møbelserie i betong med en nyskapende uttrykksform. En hovedutfordring var å få til en slank design og motbevise at betong må være grovt, grått og massivt, forteller markedssjef Thomas Sund.

 

Slank, smekker…og klimanøytral

– Samarbeidet har fungert bra og vært lærerikt, særlig siden dette var vår første møbelserie i betong. Design er sammen med kvalitet og holdbarhet grunnlaget for alle våre produkter, og tildelingen av Merket for god design er en stor anerkjennelse for oss, sier Sund.

 

Ved å bruke stål- og fiberarmert betong har Vestre og Hareide Design klart kunststykket å utvikle den slanke og smekre utemøbelserien ”Kyoto”. Navnet spiller på at dette faktisk er den første serien av sitt slag i verden som er klimanøytral.

 

Kyoto ble lansert høsten 2010, og fikk sin offentlige debut på den viktige møbelmessen i Stockholm i forrige måned. Her vanket det mye oppmerksomhet og positiv omtale, og Vestre har fått en rekke henvendelser om å levere Kyoto til alt fra offentlige parker til veiprosjekter og hoteller. – Vi satser på å få møbelserien bredt ut i markedet i 2011, sier Sund.

(Pressenytt)

 

Jurykjennelser, bilder, underlag:

Nyhetssaker, jurykjennelse og produktbilder fra årets utdeling legges her kl 11.30, onsdag 16. mars: http://www.norskdesign.no/merket-for-god-design/category285.html

(Dersom du ikke finner den aktuelle mottakeren på førstesiden, så bla deg bakover)

 

 

Bildetekst:

TUNG OG ELEGANT: Vestre og Hareide Design mottok Merket for god design for ”Kyoto”. Foto: Vestre

 

Kontaktpersoner:

* Vestre, markedssjef Thomas Sund, e-post thomas@vestre.com

* Norsk Designråd, prosjektleder for Merket for god design og Unge talenter, Eline Strøm-Gundersen, tlf. 23 29 25 70, mobil 971 05 580

* Norsk Designråd, prosjektleder Marte Grevsgard, tlf. 23 29 25 62, mobil 917 74 683

* Norsk Designråd, informasjonsdirektør Grete Kobro, mobil 907 65 971

Merket for god design:

* Utmerkelsen er en anerkjennelse av vellykket bruk av design for å skape innovative produkter og løsninger, og er et kvalitetsstempel til bruk i bedriftens markedsføring.

* Alle typer masseproduserte produkter, tjenester og løsninger utviklet med en designer, til enten konsument- eller bedriftsmarkedet, og fra alle typer bransjer, kan søke. Dette inkluderer alle typer produkter, emballasje, visuelle profiler, nettsider, applikasjoner, samt møbler, tekstiler, mote og konfeksjon..

* De innsendte bidragene blir evaluert av en objektiv jury bestående av fagpersoner fra nordisk næringsliv og fra designbransjen. Juryeringsprosessen er strengt konfidensiell.

* Bedrifter og designere som ikke når opp til en utmerkelse, får en detaljert tilbakemelding fra juryen, i form av et konsultasjonsmøte.

(Kilde: norskdesign.no)

 


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 16.03.2011 06:00
Teknisk løsning ZEVS AS