presseticker

Skip to main content

I gamle dager traff du nesten bare menn på landets bensinstasjoner. Nå er det likestilling langs veien.
De har laget en tjeneste som forhindrer at ungdom dropper ut av skolen. Nå belønnes aktørene bak Overgangstjenesten med DOGA-merket for design og arkitektur.
Vi er hyggelige og høflige mot butikkansatte, ifølge oss selv. Likevel melder annenhver medarbeider i Circle K om trakassering på jobb det siste året.
Disse 11 stasjonsmedarbeiderne har fått plass i talentprogrammet til Circle K Norge i år. Nå skal de igjennom en krevende toårig lederutdanning.
For første gang starter Circle K et eget mentorprogram i Norge for å lære opp nye stasjonsledere Nå står 16 erfarne mentorer klare til å hjelpe ferske kolleger.
Med prosjektet Lydstyrke vil Tina Mee Johnsen og Kristin Marie Brudeseth hjelpe barn i første- og andreklasse med hørevansker. Nå er de nominert til DOGA Hedersmerket.
En digital skole for alle. En hjelpende hånd til elever med nedsatt hørsel. En sterk historie om radikalisering av ungdom. Et verktøy for å virkelig forstå ADHD. Disse fire utdanningsrelaterte prosjektene får nå hederlig omtale fra DOGAs Innovasjonspris for inkluderende design.
Takket være Overgangstjenesten fikk en Oslo-bydel lovende resultater i kampen mot skolefrafall. Nå mottar de pris når DOGA kårer Norges mest inkluderende design og arkitektur.
Etter to hektiske år med teori og praksis uteksamineres nå en ny generasjon med unge ledere fra Circle K Norges talentprogram.
Høgskolen i Bergen har allerede mottatt Innovasjonsprisen for universell utforming. Nå vil DOGA finne flere nyskapende og inkluderende tjenester, produkter, digitale løsninger, bygg og omgivelser innen skole og utdanning.
De vil hindre at barn med hørevansker diskrimineres og holdes utenfor på skolen. Nå belønnes Kristin Marie Brudeseth og Tina Mee Johnsen med DOGA-merket nykommer.
Teknisk løsning ZEVS AS