De vil ta nye og revolusjonerende grep for å gjøre klesindustri, byggebransje og oppvarming grønnere. Nå får de støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt.
Fæbrik og Sirkulær Ressurssentral er blant mottakere av innovasjonsmidler fra DOGA. Nå skal ytterligere 11 millioner kroner sprøytes inn i norske bedrifter som vil bruke designdrevet innovasjon til å tenke nytt og forstå brukerne sine bedre.
En ny og klimavennlig bruk av en invaderende tresort. En måte å rehabilitere gamle gruveområder på. En bærekraftig transformasjon av et forlatt betongbygg. En løsning som gjør at brukte batterier ikke ender opp i roteskuffen. Disse fire grønne prosjektene mottar nå den viktige prisen DOGA-merket nykommer.
Et kontorbygg som er bygget for å vare – men som kan plukkes fra hverandre og brukes igjen. Et imponerende oppryddingsprosjekt i Oslofjorden. Disse to bærekraftige prosjektene mottar nå DOGA-merket for design og arkitektur.
Hele 97 prosent av landets kystfiskere er menn. Et masterprosjekt viser vei mot et mer likestilt og mangfoldig fiskeryrke. Nå mottar prosjektet pris når DOGA nå kårer Norges mest inkluderende design og arkitektur.
Gjenbruk av murstein. Egensydde klær. Kildeseparert kloakk. Raskere laderutbygging. Klesdesign i 3D. Mer bærekraftig Svalbard-turisme. Nye bruksområder for ukurant ull. Grønnere søvn. Enklere klimamåling og bedre forskningsformidling. Ny vind for energisparing hjemme. Disse prosjektene får nå over 5,5 millioner kroner i innovasjonsstøtte fra DOGA.
Den unge designeren har designet en stol av den invaderende sitkagranen. Nå mottar Oskar Keller den viktige prisen DOGA-merket nykommer.
Bokhari har brukt design til å få et gjennombrudd for sine bærekraftige tekstiler. Prolink International har designet et nødlys som kutter både strømbruk og avfall. Nå belønnes de to norske selskapene med DOGA-merket for design og arkitektur.
De har reist et unikt og oppsiktsvekkende demonterbart kontorbygg i tre. Nå mottar aktørene bak Redd Barna-huset DOGA-merket for design og arkitektur.
En gammel industritomt langs Mjøsa har blitt til en inkluderende folkepark for hele Innlandet. Nå mottar Mjøsparken pris fra DOGA for sin landskapsarkitektur. Samtidig nomineres parken til selve hovedprisen, Innovasjonsprisen for inkluderende design.
De vil bruke designmetodikk for å hjelpe maritim sektor med overgangen til den sirkulære økonomien. Nå får Runde Miljøsenter 400 000 kroner i innovasjonsstøtte fra DOGA.