presseticker

Skip to main content

Lanserer digital guide:
Bedre svineavl. Mobil kveiteslakt. Ørret som høykvalitetsprodukt. Designdrevet innovasjon er for alvor på vei inn i norsk hav- og landbruk. Nå samles for første gang kunnskap og ressurser om dette på ett sted.
Et konsept for å fremstille frossenlaks som holder sashimikvalitet er blant de 18 norske nyskapingsprosjektene som deler på 8,5 millioner kroner fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP).
I 2018 reddet om lag 80 Circle K-stasjoner 44 000 matporsjoner tilsvarende 88 tonn CO2 fra å havne i søppelkassa. Nå ønsker selskapet å få med enda flere kunder i kampen mot matsvinn.
James Lowley har skapt et bestikk som utfordrer oss til å betrakte mat på en ny måte. Nå får den unge designeren utmerkelsen DOGA-merket Nykommer.
Oslo: Nortura og Felleskjøpet Agri vil ha miljøgevinst ut av slakteavfall og kornavrens. 7Sense Products ønsker mer smart teknologi i landbruket. Nå får de to prosjektene til sammen 1 220 000 kroner i støtte av Designdrevet Innovasjonsprogram (DIP).
Hvert år selges den i om lag 400 000 eksemplarer, og fylles til sammen 20 millioner ganger. I år fyller Circle K-koppen 15 år, og gjennom årene er den både blitt elsket og hatet. Nå får den en real ansiktsløfting.
De gjennomfører de beste kampanjene, selger mest og kaprer flest kundene. Circle K Florø, Circle K Åmot og Circle K Brynseng har årets beste stasjonsdrivere, ifølge en ny kåring.
En solcelledrevet, GPS-styrt norsk nyvinning fjerner behovet for å gjerde inn geitenes beitemark. Nå får et gründerselskap i Batnfjordsøra utmerkelsen DOGA-merket.
Mens godt over 6 av 10 menn vil ha den svart og glovarm, er kvinner mer åpne for å drikke melkebaserte varianter. Det viser en helt ny norsk kaffeundersøkelse.
Oslo: Emballasjeprodusenten Elopak mottar 600 000 kroner i støtte av Designdrevet Innovasjonsprogram (DIP) for å erstatte plastkorken på drikkekartonger.
Årslønnen til en leder i fiske-, havbruks- og næringsmiddelssektorene ligger i snitt på 684 000 kroner. Dette er om lag åtte prosent under landsnittet uavhengig av bransje, ifølge Norsk Ledelsesbarometer 2018 fra arbeidstakerorganisasjonen Lederne.
Teknisk løsning ZEVS AS