presseticker

Skip to main content

Oslo: Fra strømme-tv og mobilbetaling, til moderne tog, bedre innbyggerkommunikasjon og grensesprengende arkitektur. De seks nominerte til DOGAs innovasjonspris for universell utforming er på mange måter et speilbilde av dagens Norge.
Oslo: Ekornes, Swims, Figgjo og Fora Form mottok i dag designbransjens høyeste utmerkelser.
North Kitchen ønsker å snu opp-ned på hvordan vi har det på kjøkkenet. Dypp vil emballere dagligvarer med tare i stedet for plast. Nå får de mer enn én million kroner i støtte fra Design og arkitektur Norge (DOGA).
Disse fem bygg- og boligutviklingsprosjektene mottar til sammen mer enn 2,1 millioner kroner i støtte fra Design og arkitektur Norge (DOGA).
Kan bestillingsbuss og sømløs mobilitet danke ut bilen på Norefjell? Er havsalat, tare, kamskjell og et besøkssenter måten å revitalisere Utsira på? I alle fall dersom vinnerne av en ny innovasjonskonkurranse får viljen sin. Samtidig leter arrangøren nå etter kommuner som vil være med på neste års konkurranse.
Oslo: Norge ligger langt fremme på offentlig tjenesteinnovasjon, men fremdeles hindres nyskaping av silotenking, rigide rammer og manglende kompetanse. Nå skal et nytt, tverrfaglig senter fremme bedre og mer brukersentrert offentlig innovasjon.
Oslo: Møbel- og designindustrien øker salget utenfor Norge i kriseåret 2020. Nå har bransjen nominert fire produsenter til sin ettertraktede eksportpris.
North Kitchen og Snøhetta vil snu opp-ned på det norske kjøkkenet. Nå får de 550 000 kroner i støtte fra Design og arkitektur Norge (DOGA).
Oslo: Hele 190 bedrifter og organisasjoner har søkt om til sammen 110 millioner kroner fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP) i år. – Både kvaliteten og kvantiteten tar pusten fra en, sier Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge (DOGA).
Oslo: Innbyggerne plasseres i sentrum i den nye stortingsmeldingen for innovasjon i offentlig sektor. – For å løse stadig mer komplekse offentlige oppgaver behøver vi designmetodikk og brukerinvolvering. Derfor er denne stortingsmeldingen et steg i riktig retning, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA.
Design og arkitektur kan hjelpe norsk næringsliv med grønn omstilling og innovasjon, og kan bidra til å styrke en økonomi sterkt preget av koronakrisen. Årets søknadsprosess for DOGA-merket har nettopp åpnet, hvor kravene til bærekraft er kraftig skjerpet
Teknisk løsning ZEVS AS