presseticker

Skip to main content

To norske innovasjonsbedrifter skal sørge for at ingen barn går glipp av lek og læring. Nå tar de med seg sine nyvinninger til en av Europas viktigste designfestivaler.
De fleste urbane utviklingsprosjekter i Norge gjennomføres uten at beslutningstakerne bryr seg om innbyggernes behov og ønsker. En rekke pilotprosjekter gir likevel håp om at fremtidens byplanlegging blir mer inkluderende.
Oslo: Fire av landets fremste designindustribedrifter gjorde rent bord under Innovasjonskraft 2018.
Nordiske verdier som fellesskap, miljø og bærekraft står i sentrum for en rekordstor norsk utstilling under neste ukes Salone del Mobile i Milano. To av Norges fremste møbeleksportsuksesser blir med på lasset.
Oslo: Fra og med denne måneden er det ikke lenger lov for bedrifter som produserer eller importerer emballerte varer å stå utenfor returordningen. Et ukjent antall aktører i tekstilbransjen påvirkes av lovendringen.
Fora Form, Gudbrandsdalens Uldvarefabrik og Flokk har laget noen av årets mest spennende møbel- og interiørinnovasjoner. Nå får de utmerkelsen DOGA-merket 2017.
Robotvikarer for syke barn. Terskelløse turistbåter. Undervannsdroner som lar deg utforske havbunnen fra sofakroken. På Innovation for All 2018 fikk de fremmøtte en smakebit av fremtidens inkluderende samfunn.
Oslo: Årets nominerte til de fem prisene som deles ut under Innovasjonskraft 2018 er den rene «Hvem Hva Hvor»-oversikten over norsk designindustri.
Ombruk av stålkonstruksjoner kan gi lokale jobber og drastiske kutt i utslipp av klimagasser. Det kan også vise seg å være god butikk, ifølge en rapport som stammer fra et innovasjonsprosjekt i bygg- og anleggsbransjen.
De utvikler bærekraftig lakseoppdrett for storbyer, bygger roboter til syke barn og eksperimenterer med direktedemokrati – blant annet. Disse 49 innovative prosjektene mottar nå DOGA-merket 2017.
EpiGuard har utviklet en trygg og effektiv måte å frakte smittefarlige personer på. Laerdal Global Health har laget en kopp som hjelper nyfødte i utviklingsland med å få i seg morsmelk. Nå får selskapene utmerkelsen DOGA-merket 2017.
Teknisk løsning ZEVS AS