presseticker

Skip to main content

Leter etter juridisk innovasjon – får ros av advokater

  Publisert: 07.05.2025 14:02 - av  Henning Poulsen

Haavind og Comte samlet beslutningstakere og fagpersoner til en felles workshop for å diskutere løsninger på boligkrisen. Foto: Comte Bureau

TRÅKKER TIL FOR BEDRE INNOVASJON. Anne Elisabeth Bull i DOGA mener at designdrevet innovasjon vil gi bedre nyskaping. Foto: Sverre Christian Jarild

NYE IDEER. – Støtten fra DOGA gir bedrifter mulighet til å utforske nye ideer sammen med brukerne, sier næringsminister Cecilie Myrseth (Ap). Foto: NFD

– Programmet lar deg eksperimentere med innovasjon i en tid der slike ting ofte havner under sparekniven, sier advokat Henrik Taubell i Haavind.

Siden 2009 har nesten 300 innovasjonsprosjekter fått midler gjennom Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Nå ønsker DOGA nye søknader fra advokatvirksomheter og juridiske rådgivere.

 

Avdekket juridiske og strukturelle barrierer

I fjor fikk innovasjonsnettverket InnoArch, med advokatfirmaet Haavind og designbyrået Comte Bureau i spissen, 500 000 kroner av DOGA for å utforske om ombruk av næringsbygg kan løse boligkrisen i Oslo. Nå er samarbeidspartnerne i mål med den første, utforskende fasen i innovasjonsprosjektet.

 

– DIP-midlene har vært helt avgjørende for at vi kunne gjennomføre dette som et tverrfaglig og tverrsektorielt prosjekt. For oss i Haavind var det en helt ny måte å jobbe på. Vi føler vi sitter igjen med et mye bredere perspektiv på denne typen prosesser, sier Henrik Taubøll, advokat og partner i Haavind.

 

I prosjektet har Haavind og Comte Bureau jobbet sammen for å kartlegge og forstå de juridiske og tekniske hindringene som ligger i veien for ombruk av næringsbygg i hovedstaden. En rekke strukturelle barrierer har blitt avdekket, blant annet offentlige beslutningssiloer og mangel på kommunikasjon og samarbeid mellom private, kommunale og statlige aktører.

 

– Vi samlet og offentliggjort en stor mengde innsikt omkring transformasjon av næringseiendom til boliger i Oslo. Deretter brukertestet vi en rekke teorier. Til slutt samlet vi et 40-talls eksperter fra ulike sektorer til en workshop der vi kom fram til en rekke mulige løsninger, forteller arkitekt og styreleder i Comte Bureau, Joana Sá Lima.

 

Nå jakter Haavind og Comte Bureau etter midler for å gå videre med prosjektet.

 

– Grip sjansen

I år er den samlede nasjonale innovasjonspotten på 13 millioner kroner, og fristen for å søke om DIP-midler går ut onsdag 21. mai.

 

Næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) oppfordrer små og store bedrifter over hele landet til å gripe muligheten og satse på designdrevet innovasjon:

 

Næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) oppfordrer små og store bedrifter over hele landet til å gripe muligheten og satse på designdrevet innovasjon:

 

– I en tid preget av internasjonal uro og økende usikkerhet, er det viktig at norsk næringsliv står støtt og utvikler nye løsninger med utgangspunkt i reelle behov. Støtten fra DOGA gir bedrifter mulighet til å utforske nye ideer sammen med brukerne. Det gir både økt treffsikkerhet og styrket konkurransekraft, sier Myrseth.

 

– Ved hjelp av designmetodikk får du avdekket reelle brukerbehov. Det gir deg langt mer treffsikker innovasjon enn om du baserer deg på gjetting og antagelser. Dermed kommer innovasjonsprosjektet inn i riktig spor med én gang, sier hun.

(Pressenytt)

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Design og arkitektur Norge, leder for designdrevet innovasjon, Anne Elisabeth Bull, mobil 90 61 95 19, aeb@doga.no

* Comte Bureau, styreleder Joana Sá Lima, mobil 45 48 48 94, joana@comte.no

 

 

 

Bildetekster:

TRÅKKER TIL FOR BEDRE INNOVASJON. Anne Elisabeth Bull i DOGA mener at designdrevet innovasjon vil gi bedre nyskaping. Foto: Sverre Christian Jarild

 

NYE IDEER. – Støtten fra DOGA gir bedrifter mulighet til å utforske nye ideer sammen med brukerne, sier næringsminister Cecilie Myrseth (Ap). Foto: NFD

 

Dette er Design og arkitektur Norge (DOGA):

DOGA stimulerer til bærekraftig verdiskaping og innovasjon gjennom design og arkitektur. Gjennom Designdrevet innovasjonsprogram (DIP) bidrar DOGA til…

 

* bruk av designmetodikk i idéutviklingsfasen av nyskapingsprosjekter. Dette sikrer bedre og mer samfunnsnyttig innovasjon.

* ny kompetanse om designdrevet innovasjon – som leder til nye produkter, tjenester, prosesser eller organisasjonsformer.

* dypere forståelse av kunder og brukere, noe som kan bidra til høyere salg og økte markedsandeler.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak INNOAR~1.JPG 158,50 kB (768x1001)
Bilde - vedlegg til sak 1 Anne E Bull.jpg 6,72 MB (5907x3944)
Bilde - vedlegg til sak 1Cecilie Myrseth.jpg 3,23 MB (2042x3063)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 07.05.2025 14:02
Teknisk løsning ZEVS AS