presseticker

Skip to main content

Skei knuste stafettrekord for kreftsaken

  Publisert: 11.09.2023 12:23 - av  Henning Poulsen

LANGER UT. Både bedrifter, privatpersoner og idrettslag deltok under Aktiv mot kreft-stafetten i Skei. Foto: Event Partner.

GA ALT. Entusiastiske deltakere fra Jølster IL tråkket til for kreftsaken. Foto: Event Partner.

Den spreke lokalbefolkningen i Skei sørger for at Aktiv mot kreft-stafetten rakk over 489 kilometer på sin ferd innom det nordlige Vestland. Dermed ble det satt ny stafettrekord.

Det var knyttet stor spenning til om stoppestedet i Jølster skulle klare å tråkke og løpe til sammen 142 kilometer, som var målsetningen denne lørdagen. Akkurat dét viste seg å gå veldig greit.

 

– Skei-folket har vært helt fantastiske. De har til sammen løp og syklet 489 kilometer i løpet av den ene dagen aksjonen stod på Circle K Skei. Innsatsen har vært fantastisk, utbryter en fornøyd markedsansvarlig i Circle K Norge, Johan Kraft-Johanssen.

 

Folkefest i bygda

De 489 kilometerne Skei-folket tråkket og løp for kreftsaken knuste den gamle rekorden som ble satt på Vinstra 7. september med 22 kilometer. Nå fortsetter stafetten i Bergen, før den raser inn i Rogaland på onsdag denne uken.

 

– Folk gikk mann av huse for å være med. Både unge og gamle, privatpersoner, idrettslag og bedrifter deltok. Idrettslaget Jølster IL gjorde en flott innsats. Eivind fra Jølster IL løp sammenhengende i to timer på tredemølla, og tilbakela hele 30 km, sier Kraft-Johanssen.

 

Fra Alta til Lillesand

Den landsdekkende Aktiv mot kreft-stafetten skal både få folk i aktivitet og samle inn penger til treningssentre for kreftpasienter. Startskuddet gikk i Alta 19. august. I alt besøker stafetten 30 steder rundt omkring i Norge, og avsluttes i Lillesand i Agder 25. september.

 

Løpingen og syklingen skjer på spinningsykler og tredemøller som fraktes fra sted til sted i en spesialtilpasset tilhenger. Målet er at hver etappe i snitt skal tilbakelegge 142 kilometer, slik at den sammenlagte distansen tilsvarer avstanden mellom Alta i nord og Lillesand i sør.

 

Bygger treningssentre på sykehus

Helle Aanesen, daglig leder i stiftelsen Aktiv mot kreft, håper arrangementet inspirerer folk til å være mer aktive.

 

Alle pengene som samles inn i løpet av stafetten, går uavkortet til stiftelsens arbeid. Aktiv mot kreft har de siste årene bygget Pusterom på 21 av landets sykehus. Dette er treningssentre der alle med kreftdiagnose kan få tilrettelagt trening før, under og etter behandling.

 

– Vi tilpasser den fysiske aktiviteten for hver pasient. Persontilpasset trening er et viktig supplement til kreftbehandling. Jo tidligere du starter med trening, desto bedre er du forberedt til behandlingen du skal gjennom, sier Aanesen.

(Pressenytt)

 

Les mer om stafetten her: www.circlek.no/stafett

 

 

Bildetekster:

LANGER UT. Både bedrifter, privatpersoner og idrettslag deltok under Aktiv mot kreft-stafetten i Skei. Foto: Event Partner.

 

GA ALT. Entusiastiske deltakere fra Jølster IL tråkket til for kreftsaken. Foto: Event Partner.

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Skei, stasjonssjef Ola Fugle, mobil 95 81 88 86

* Circle K Norge, markedsansvarlig Johan Kraft-Johanssen, mobil 95 06 37 40

* Aktiv mot kreft, daglig leder Helle Aanesen, mobil 93 27 07 07

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak skei web.JPG 192,61 kB (663x884)
Bilde - vedlegg til sak skei web2.JPG 142,17 kB (663x884)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 11.09.2023 12:23
Teknisk løsning ZEVS AS