presseticker

Skip to main content

Merket for god design 2013:

Flygende elverumskokk med forrykende design (SPERREFRIST TIL KL 18.00)

  Publisert: 17.04.2013 07:45 - av  Henning Poulsen

Flying Culinary Circus,Accendo og Forest har fått Merket for god design.

Oslo: Tor Jørgen Kramprud Arnesen fra Elverum og hans Flying Culinary Circus trengte sårt en designprofil som kommuniserte både gourmet og galskap. Resultatet ble så vellykket at de flygende kokkene nå har fått Merket for god design.

Utmerkelsen ble delt ut onsdag 17. april i Oslo under Designdagen, et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd. – Merket for god design gis til de mest innovative og modige bedriftene og designerne vi har i Norge akkurat nå, sier Thea Mehl, prosjektleder i Norsk Designråd.

 

Michelin og moro

I seks år har The Flying Culinary Circus kokkelert med norsk gourmetmat i over 40 land. Da verdens eneste omreisende kokkegruppe skulle utvikle en designprofil fikk de en real utfordring: Hvordan gjenspeile kokkenes Michelin-tunge bakgrunn og samtidig formidle all humoren og galskapen fra matshowene deres?

 

Resultatet har fått juryen for Merket for god design til å gå av skaftet i ren begeistring: ”Profilen bryter alle regler, og er et sirkus av visuelle virkemidler…Et nytt og proft konsept, og en helt ny måte å markedsføre seg på,” heter det i jurykjennelsen.

 

Vågal, uredd design

– Som kokker er vi kreative hver eneste dag. Det handler om å være vågal, teste nye smaker, finne nye kombinasjoner, utfordre smaksløkene og gi gjestene en fantastisk opplevelse. Denne ureddheten har vi videreført i designen vår, sier Tor Jørgen Kramprud Arnesen fra Elverum, en av de fire kokkene i Flying Culinary Circus. Urte- og grønnsakseksperten øser lovord over samarbeidet med designbyråene Accendo og Forest.

 

– Det har vært revolusjonerende å jobbe med så profesjonelle designere. God design gjør oss enda mer unike, noe som er viktig for å bygge opp merkevaren og firmaet vårt. Accendo, med Hedda Heyerdahl Braathen i spissen, har hjulpet oss med å skape et univers der vi kan ta leken i de retningene vi ønsker. Samtidig har designerne hatt et fantastisk øye for selv den minste detalj, forteller Kramprud Arnesen.

 

Vin og sirkus

Underveis bestemte kokkene seg for å utvikle og selge en sprudlende vin som kunne gi festen en god start uten å sprenge budsjettet for kvelden. De riktige boblene fant de i Catalonia nord i Spania. Nå gjaldt det å få på plass en emballasje. Accendo var et naturlig valg når emballasjen og etiketten på cavaflaskene skulle designes.

 

Inspirasjonen til flaskedesignen ble hentet fra 1900-tallets sirkusforestillinger, med akrobater og luftballonger. Også fontene etterligner datidens maksimalistiske sirkusplakater. Uttrykket er både sofistikert og historisk, samtidig som det er humoristisk og løssluppent.

 

Cavaene ble lansert i fjor høst, og har allerede rukket å bli populære. Serien er tilgjengelig på vinmonopolet, men de fleste flaskene selges til gjester på de forrykende kokkeshowene. Snart følges suksessen opp med en kolleksjon med kniver, fjøler og annet utstyr, i tillegg til over 20 matprodukter. – Da blir det enda mer sirkus i hyllene, lover Kramprud Arnesen.

(Pressenytt)

 

Til redaksjonen: Designdagen 2013 streames på norskdesign.no fra klokken 10.00 i dag. Priser og utmerkelser deles ut på ettermiddagen.

 

FAKTABOKS:

Merket for god design:

* En utmerkelse som deles ut hvert år av Norsk Designråd

* Anerkjenner vellykket bruk av design i innovasjonsprosjekter

* Bedrifter og designbyrå søker med produkter eller løsninger de har utviklet i fellesskap

* I år var det 143 søkere

* 17. april mottar 39 av disse Merket for god design

 

Bildetekst:

Flying Culinary Circus,Accendo og Forest har fått Merket for god design.

 

Jurykjennelser, bilder, underlag:

Nyhetssaker og jurykjennelser fra årets utdeling av Merket for god design legges her kl 18.00, onsdag 17. april: http://www.norskdesign.no/finn-tidligere-mottakere/category8516.html?mainSearchCategory=227&articlesearchstring=Skriv+inn+s%C3%B8keord&firstCategorySearch=0&secondCategorySearch=0&year=2013 (Dersom du ikke finner den aktuelle mottakeren på førstesiden, så bla deg bakover)

Ytterligere bilder av prosjektene legges ut her til samme tidspunkt: http://www.norskdesign.no/bildegalleri/category273.html

 

Kontaktpersoner:

* Flying Culinary Circus, urte- og grønnsaksekspert Tor Jørgen Kramprud Arnesen, mobil 924 62 122

* Norsk Designråd, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Norsk Designråd, prosjektmedarbeider Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

* Norsk Designråd, informasjonsdirektør Grete Kobro, mobil 907 65 971

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Flying Culinary Circus6.jpg 4,37 MB (2496x3648)
Bilde - vedlegg til sak Flying Culinary Circus5.jpg 1,30 MB (1594x1063)
Bilde - vedlegg til sak Flying Culinary Circus2.jpg 3,85 MB (4000x2666)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 17.04.2013 07:45
Teknisk løsning ZEVS AS