presseticker

Skip to main content

Merket for god design 2013:

Design løfter viddas delikatesser (SPERREFRIST TIL KL 18.00)

  Publisert: 17.04.2013 07:30 - av  Henning Poulsen

Markedsutvalget for reinkjøtt og Strømme Throndsen har fått Merket for god design.

Oslo: Markedsutvalget for reinkjøtt har brukt design for å få folk til å åpne øynene for viddas delikatesser. Nå har de fått det ettertraktede Merket for god design.

Utmerkelsen ble delt ut onsdag 17. april i Oslo under Designdagen, et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd. – Merket for god design gis til de mest innovative og modige bedriftene og designerne vi har i Norge akkurat nå, sier Thea Mehl, prosjektleder i Norsk Designråd.

 

Rein design

Norsk reinsdyrkjøtt er en delikatesse som ikke alltid blir markedsført godt nok. Dette har til tider gitt kundesvikt. Norske Reindriftssamers Landsforbund og Landbruks- og matdepartementet måtte ta grep, og opprettet Markedsutvalget for reinkjøtt. Utvalget skal sikre norsk reinkjøtt positiv oppmerksomhet slik at folk flest kjøper mer reinsdyrkjøtt.

 

– Forbrukerne opplever stort sett reinsdyrkjøtt som svært attraktivt og velsmakende. Imidlertid kan kjøttet kan være vanskelig å få tak i, noe som blant annet skyldes manglende eksponering og lite differensiering i emballeringen. I tillegg konkurrerer reinen med andre kjøttyper, som elg, hjort og lam, sier John Anders Lifjell i Markedsutvalget for reinkjøtt.

 

Derfor bestemte utvalget seg for å satse på visuell identitet for å inspirere og engasjere hele verdikjeden for reinkjøtt – fra vidde til bord. Målgruppen ble følgelig svært bred; fra produsent og distributør til dagligvarehandel og forbruker.

 

Usminket vidde

Designbyrået Strømme Throndsen ble satt på saken. De kom opp med en visuell profil som spiller på det enkle og rene. Fargepaletten tar utgangspunkt i fargene du møter på vidda, og kombineres med fristende matbilder og fotografier som viser det barske klimaet i nord. Totalen kommuniserer verdiene smakfull, ekte, ren og naturlig.

 

Juryen til Merket for god design kaller designprosjektet ”hel ved fra vidda”, og uttaler videre: ”Her har designerne turt å ta noen tøffe valg og latt vidda fremstå som den er: usminket, kald og gold. Det føles rent, nært og svært ærlig.”

(Pressenytt)

 

Til redaksjonen: Designdagen 2013 streames på norskdesign.no fra klokken 10.00 i dag. Priser og utmerkelser deles ut på ettermiddagen.

 

FAKTABOKS:

Merket for god design:

* En utmerkelse som deles ut hvert år av Norsk Designråd

* Anerkjenner vellykket bruk av design i innovasjonsprosjekter

* Bedrifter og designbyrå søker med produkter eller løsninger de har utviklet i fellesskap

* I år var det 143 søkere

* 17. april mottar 39 av disse Merket for god design

 

 

Bildetekst:

Markedsutvalget for reinkjøtt og Strømme Throndsen har fått Merket for god design.

 

Jurykjennelser, bilder, underlag:

Nyhetssaker og jurykjennelser fra årets utdeling av Merket for god design legges her kl 18.00, onsdag 17. april: http://www.norskdesign.no/finn-tidligere-mottakere/category8516.html?mainSearchCategory=227&articlesearchstring=Skriv+inn+s%C3%B8keord&firstCategorySearch=0&secondCategorySearch=0&year=2013 (Dersom du ikke finner den aktuelle mottakeren på førstesiden, så bla deg bakover)

Ytterligere bilder av prosjektene legges ut her til samme tidspunkt: http://www.norskdesign.no/bildegalleri/category273.html

 

Kontaktpersoner:

* Markedsutvalget for reinkjøtt, John Anders Lifjell, mobil 911 55 105

* Norsk Designråd, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Norsk Designråd, prosjektmedarbeider Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

* Norsk Designråd, informasjonsdirektør Grete Kobro, mobil 907 65 971

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Rein - helten på vidda2.jpg 965,68 kB (7016x4961)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 17.04.2013 07:30
Teknisk løsning ZEVS AS