presseticker

Skip to main content

For tre år siden tok to gründere fra Ålesund en sterk kategoriseier da Innovasjonsprisen for universell utforming ble delt ut. Nå etterlyser Kulturdepartementet og Design og arkitektur Norge (DOGA) flere nyskapende og inkluderende tjenester, produkter, bygg og omgivelser fra Møre og Romsdal.
Vestlandsfylkene ligger et stykke bak landsgjennomsnittet når det kommer til kildesortering av plastemballasje, viser en ny måling.
Totalt seks heldige vinnere fra Averøy, Herøy, Surnadal, Ørskog og Ålesund delte på 60 000 kroner fra Returkartonglotteriet 2019.
Oslo: Ifølge prognosene kommer innbyggere i Møre og Romsdal til å handle for 2,9 milliarder kroner i julemåneden desember. Grønt Punkt Norge frykter at mye emballasje ender i peisen eller restavfallet.
Hittil i år har vi levert inn seks prosent mer metallemballasje enn på samme tid i fjor. I Midt-Norge leveres 90 prosent av metallemballasjen til kildesortering, viser ferske tall.
Cinderella Eco Group fra Midsund i Romsdal er blant de 18 norske nyskapingsprosjektene som nå skal dele på 8,5 millioner kroner fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP).
En studentkonkurranse i regi av Fora Form har ført til utvidet kolleksjon for Ørsta-produsenten. Nå får prosjektet utmerkelsen DOGA-merket Nykommer.
I løpet av drøyt to år har Circle K-kunder i Møre og Romsdal reddet 7946 matporsjoner fra å bli kastet ved hjelp av en app. Aller flest måltider berges på Circle K Volda.
Om lag 140 000 av innbyggerne i Møre og Romsdal drikker kaffe hver dag. Stadig flere kjøper også kaffeavtalekopper, og nye tall viser at Koppen til Circle K blir mer populær.
De tre siste årene har Circle K-stasjonene i Møre og Romsdal samlet inn om lag 346 000 kroner til brystkreftsaken. Best i fylket i 2019: Circle K Moa
I fjor kjempet Circle K-stasjoner i Molde, Ålesund, Skodje og Åndalsnes om å samle inn mest til Rosa sløyfe-aksjonen. Tirsdag 1. oktober blåses årets aksjon i gang på stasjoner over hele Møre og Romsdal.
Teknisk løsning ZEVS AS