presseticker

Skip to main content

De siste seks årene har nyskapingsprosjekter i Møre og Romsdal mottatt nesten 5 millioner kroner i støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Nå kan virksomheter i fylket igjen søke om innovasjonsmidler.
En avtale mellom Circle K Norge og DHL Express gjør at privatpersoner nå kan hente pakker ved stasjoner over hele landet. Fem stasjoner i Møre og Romsdal er med på avtalen.
For tre år siden tok to gründere fra Ålesund en sterk kategoriseier da Innovasjonsprisen for universell utforming ble delt ut. Nå etterlyser Kulturdepartementet og Design og arkitektur Norge (DOGA) flere nyskapende og inkluderende tjenester, produkter, bygg og omgivelser fra Møre og Romsdal.
En studentkonkurranse i regi av Fora Form har ført til utvidet kolleksjon for Ørsta-produsenten. Nå får prosjektet utmerkelsen DOGA-merket Nykommer.
I løpet av drøyt to år har Circle K-kunder i Møre og Romsdal reddet 7946 matporsjoner fra å bli kastet ved hjelp av en app. Aller flest måltider berges på Circle K Volda.
Om lag 140 000 av innbyggerne i Møre og Romsdal drikker kaffe hver dag. Stadig flere kjøper også kaffeavtalekopper, og nye tall viser at Koppen til Circle K blir mer populær.
Kulturdepartementet og DOGA etterlyser flere kandidater fra Møre og Romsdal fylke til Innovasjonsprisen for universell utforming. Nå utvider de nominasjonsfristen med én måned.
Vestlandsfylkene ligger et stykke bak landsgjennomsnittet når det kommer til kildesortering av plastemballasje, viser en ny måling.
Totalt seks heldige vinnere fra Averøy, Herøy, Surnadal, Ørskog og Ålesund delte på 60 000 kroner fra Returkartonglotteriet 2019.
Oslo: Ifølge prognosene kommer innbyggere i Møre og Romsdal til å handle for 2,9 milliarder kroner i julemåneden desember. Grønt Punkt Norge frykter at mye emballasje ender i peisen eller restavfallet.
Hittil i år har vi levert inn seks prosent mer metallemballasje enn på samme tid i fjor. I Midt-Norge leveres 90 prosent av metallemballasjen til kildesortering, viser ferske tall.
Teknisk løsning ZEVS AS