presseticker

Skip to main content

Ni år etter at Innovasjonsprisen for universell utforming ble delt ut for første gang, står fylket Agder fremdeles uten en eneste pris. Nå etterlyser Kulturdepartementet og Design og arkitektur Norge (DOGA) flere nyskapende og inkluderende tjenester, produkter, bygg og omgivelser fra Sørlandet.
Sørlandet og Vestlandet ligger et stykke bak landsgjennomsnittet når det kommer til kildesortering av plastemballasje, viser en ny måling.
Med Under har Sørlandet fått en spiseattraksjon i verdensklasse. Og Grimstad-blæretang spiller en viktig rolle i den nye sommerakevitten til Eivind Hellstrøm. Nå får både restaurant og akevitt utmerkelsen DOGA-merket.
Totalt 10 heldige vinnere fra Kristiansand, Arendal, Mandal, Lillesand, Risør, Søgne, Flekkefjord, Evje og Vegårshei delte på 100 000 kroner fra Returkartonglotteriet 2019.
Oslo: Ifølge prognosene kommer innbyggere i Aust-Agder til å handle for 1,2 milliarder kroner i julemåneden desember. Grønt Punkt Norge frykter at mye emballasje ender i peisen eller restavfallet.
De siste tre årene har Circle K-stasjonene i Aust-Agder samlet inn om lag 273 000 kroner til brystkreftsaken. Best i fylket i 2019: Circle K Kjerlingland.
DOGA Hedersmerket 2020 går til Lindesnes Havhotell og Snøhetta for undervannsrestauranten Under.
Den undersjøiske sørlandsrestauranten Under har fått stor oppmerksomhet over hele verden. Nå er Lindesnes Havhotell og brødrene Stig og Gaute Ubostad nominert til selve DOGA Hedersmerket.
I løpet av drøyt to år har Circle K-kunder i Aust-Agder reddet 6846 matporsjoner fra å bli kastet ved hjelp av en app. Aller flest måltider berges på Circle K Kjerlingland.
Hittil i år har vi levert inn seks prosent mer metallemballasje enn på samme tid i fjor. I Aust- og Vest-Agder leveres 90 prosent av metallemballasjen til kildesortering, viser ferske tall.
I fjor kjempet Circle K-stasjoner i Lillesand, Grimstad, Risør og Arendal om å samle inn mest til Rosa sløyfe-aksjonen. Tirsdag 1. oktober blåses årets aksjon i gang på stasjoner over hele Aust-Agder.
Teknisk løsning ZEVS AS