presseticker

Skip to main content

207 vestfoldbedrifter har ikke levert regnskap

  Publisert: 26.09.2005 07:00 - av  Henning Poulsen

– Blant bedriftene som ikke har levert 2004-regnskap til Regnskapsregisteret, er det mange som har alvorlige økonomiske problemer, forteller Tore Andresen, administrerende direktør i Lindorff Decision. Foto: Dag Yngve Dahle.

Oslo: 3,1 prosent av bedriftene i Vestfold har ikke levert 2004-regnskap, noe som er langt bedre enn landssnittet. Imidlertid venter bøter og trusler om tvangsoppløsning for de 207 vestfoldbedriftene.

– Det er all mulig grunn til å rope varsku på vegne av disse bedriftene. Når regnskap ikke leveres, er dette et av de fremste tegnene på at en bedrift er i et alvorlig økonomisk uføre, sier administrerende direktør Tore Andresen i Lindorff Decision.

 

Det er ferske tall fra analyseselskapet Lindorff Decision som avslører at 3,1 prosent av de totalt 6765 regnskapspliktige bedriftene i Vestfold ikke leverte årsregnskap innen siste frist 2. september. På landsbasis unnlot 4,4 prosent av alle regnskapspliktige bedrifter å levere regnskap.

 

Nå blir det satt i gang offentlige reaksjoner mot selskapene, i første omgang i form av ukentlige forsinkelsesgebyrer. Etter seks måneder melder Regnskapsregisteret inn selskapene til tingretten, som deretter avgjør om de skal tvangsoppløses.

 

Mye gjeld

– Vi ser at svært mange av disse selskapene sliter med å betjene gjelden sin. Godt over halvparten av selskapene som nå ikke har levert årsregnskap, er klassifisert i gul eller rød sone hos Lindorff. Dette er selskaper som står i middels til stor fare for å bli slått konkurs, forteller Andresen.

 

Totalt har de 6275 norske selskapene som ikke har levert årsregnskap over 40 millioner kroner i inkassogjeld til Lindorff. Disse pengene er ifølge Andresen i faresonen for å gå tapt. Han advarer andre bedrifter mot å innvilge kreditt til disse selskapene.

 

– Her bør man i det minste være veldig forsiktig. Kredittiden bør være kort og inkassopågangen rask, sier Andresen, som viser til tidligere Lindorff-analyser som avslører at norske bedrifter kan spare totalt 250 million kroner ved å melde inn forfalte regninger til inkasso hurtigere. Enda større besparelser kan gjøres ved rutinemessig overvåking av kundeporteføljen

 

Nyetablerte verst

Blant fylkene med høyest andel bedrifter som ikke har levert årsregnskap, finner vi Hordaland, Akershus og Oslo. Dette forklarer Andresen med at det er mange nyetableringer i disse fylkene.

 

– Statistisk er sjansen mye større for at nyetablerte selskaper ikke leverer årsregnskap. Blant selskapene som ikke leverte 2004-regnskap, er tre av ti under fire år gamle, sier Andresen.

 

Kontaktpersoner:

* Lindorff Decision, administrerende direktør Tore Andresen, tlf 23 21 13 57, mobil 90 54 25 85, e-post: tore.andresen@lindorff.com

* Lindorff, kommunikasjonsdirektør Arve Paulsen, tlf. 23 21 18 18, mobil: 90 11 70 05, e-post: arve.paulsen@lindorff.com

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak toreandresen5.jpg 556,20 kB (1813x2627)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Lindorff, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 26.09.2005 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS