presseticker

Skip to main content

De tre første gangene Innovasjonsprisen for universell utforming er blitt delt ut, fikk Oslo fire sterke kategoriseiere. Nå etterlyser Kulturdepartementet og Design og arkitektur Norge (DOGA) flere nyskapende og inkluderende tjenester, produkter, bygg og omgivelser fra hovedstaden.
DOGA Hedersmerket 2020 går til tang- og tareprosjektet til oslodesignerne Frida van der Drift Breivik og Frøya Thue.
Den nye identiteten til Oslo kommune samler 53 000 ansatte og 250 virksomheter. Den nye byparken ved Nedre Foss har omskapt et belastet område til en populær grønn lunge. Disse er blant de ti oslobaserte prosjektene som nå mottar DOGA-merket.
Oslo: I løpet av drøyt to år har Circle K-kunder i Oslo reddet 3735 matporsjoner fra å bli kastet ved hjelp av en app. Aller flest måltider berges på Circle K Smestad.
Om lag 322 000 innbyggere i Oslo drikker kaffe hver dag. Mange bruker såkalte kaffeavtalekopper.
De tre siste årene har Circle K-stasjonene i Oslo samlet inn om lag 642 000 kroner til brystkreftsaken. Best i byen i 2019: Circle K Smestad
Klimarasjonering. En studie i bjørk. Et kvinnehus. Raskere hjemsending av premature. Emballasje av tang og tare. En stol tilpasset det nye arbeidslivet. Disse seks osloprosjektene mottar nå utmerkelsen DOGA-merket Nykommer.
Frida van der Drift Breivik og Frøya Thue vil erstatte plast med tang og tare. Nå er de nominert til selve DOGA Hedersmerket.
Oslo: Ifølge prognosene kommer innbyggere i Oslo til å handle for 7,8 milliarder kroner i julemåneden desember. Grønt Punkt Norge frykter at mye emballasje ender i peisen eller restavfallet.
Hittil i år har vi levert inn seks prosent mer metallemballasje enn på samme tid i fjor. I Oslo leveres 89 prosent av metallemballasjen til kildesortering, viser ferske tall.
Oslo: Disse osloselskapene er blant de 18 norske nyskapingsprosjektene som nå skal dele på 8,5 millioner kroner fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP).
Teknisk løsning ZEVS AS