presseticker

Skip to main content

De siste seks årene har nyskapingsprosjekter i Viken mottatt nesten 7 millioner kroner i støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Nå kan virksomheter i fylket igjen søke om innovasjonsmidler.
En avtale mellom Circle K Norge og DHL Express gjør at privatpersoner nå kan hente pakker ved stasjoner over hele landet. 15 stasjoner i Viken er med på avtalen.
Scandic Oslo Airport på Gardermoen gikk helt til topps da Innovasjonsprisen for universell utforming ble delt ut for aller første gang. Nå etterlyser Kulturdepartementet og Design og arkitektur Norge (DOGA) flere nyskapende og inkluderende tjenester, produkter, bygg og omgivelser fra Viken.
Vilde Hagelund fra Lier har skapt 60 bjørkeobjekter på 60 dager. Jon Fauske fra Drammen har designet et kontormøbel for det nye arbeidslivet. Atdhe Illyrian Belegu fra Drammen vil at nedlagte Fjell senter skal bli en møteplass for hele bydelen. Nå får de alle utmerkelsen DOGA-merket Nykommer.
En knalltøff sparkesykkel visker ut skillelinjen mellom leketøy og hjelpemiddel. Nå er den nominert til selve DOGA Hedersmerket.
I løpet av drøyt to år har Circle K-kunder i Akershus reddet 3300 matporsjoner fra å bli kastet ved hjelp av en app. Aller flest måltider berges på Circle K Minnesund.
Kulturdepartementet og DOGA etterlyser flere kandidater fra Viken fylke til Innovasjonsprisen for universell utforming. Nå utvider de nominasjonsfristen med én måned.
I Viken-området er oppslutningen rundt kildesortering av plastemballasje rekordhøy, viser en ny måling.
Et sykkelhotell i Oppegård. En dataleser fra Drammen. En sparkesykkel på Hvalstad. En lader fra Kongsberg. En TV-kokk fra Moss og en designer i Bærum. Alle disse mottar utmerkelsen DOGA-merket i dag.
Totalt 22 heldige vinnere fra Akershus, Buskerud og Østfold delte på 310 000 kroner fra Returkartonglotteriet 2019. Blant vinnerne finner vi en skole, to barnehager og en speidergruppe.
Oslo: Ifølge prognosene kommer innbyggere i Akershus til å handle for 7,1 milliarder kroner i julemåneden desember. Grønt Punkt Norge frykter at mye emballasje ender i peisen eller restavfallet.
Teknisk løsning ZEVS AS