presseticker

Skip to main content

Scandic Oslo Airport på Gardermoen gikk helt til topps da Innovasjonsprisen for universell utforming ble delt ut for aller første gang. Nå etterlyser Kulturdepartementet og Design og arkitektur Norge (DOGA) flere nyskapende og inkluderende tjenester, produkter, bygg og omgivelser fra Viken.
I Viken-området er oppslutningen rundt kildesortering av plastemballasje rekordhøy, viser en ny måling.
Et sykkelhotell i Oppegård. En dataleser fra Drammen. En sparkesykkel på Hvalstad. En lader fra Kongsberg. En TV-kokk fra Moss og en designer i Bærum. Alle disse mottar utmerkelsen DOGA-merket i dag.
Totalt 22 heldige vinnere fra Akershus, Buskerud og Østfold delte på 310 000 kroner fra Returkartonglotteriet 2019. Blant vinnerne finner vi en skole, to barnehager og en speidergruppe.
Oslo: Ifølge prognosene kommer innbyggere i Akershus til å handle for 7,1 milliarder kroner i julemåneden desember. Grønt Punkt Norge frykter at mye emballasje ender i peisen eller restavfallet.
Hittil i år har vi levert inn seks prosent mer metallemballasje enn på samme tid i fjor. I Akershus leveres 86 prosent av metallemballasjen til kildesortering, viser ferske tall.
Vilde Hagelund fra Lier har skapt 60 bjørkeobjekter på 60 dager. Jon Fauske fra Drammen har designet et kontormøbel for det nye arbeidslivet. Atdhe Illyrian Belegu fra Drammen vil at nedlagte Fjell senter skal bli en møteplass for hele bydelen. Nå får de alle utmerkelsen DOGA-merket Nykommer.
En knalltøff sparkesykkel visker ut skillelinjen mellom leketøy og hjelpemiddel. Nå er den nominert til selve DOGA Hedersmerket.
I løpet av drøyt to år har Circle K-kunder i Akershus reddet 3300 matporsjoner fra å bli kastet ved hjelp av en app. Aller flest måltider berges på Circle K Minnesund.
Nesten 300 000 innbyggere i Akershus drikker kaffe hver dag. Stadig flere kjøper også kaffeavtalekopper, og nye tall viser at Koppen til Circle K blir mer populær.
De siste tre årene har Circle K-stasjonene i Akershus samlet inn om lag 1,4 millioner kroner til brystkreftsaken. Best i fylket i 2019: Circle K E6-Dal.
Teknisk løsning ZEVS AS