presseticker

Skip to main content

Intervensjonssenteret ved Oslo universitetssykehus vinner høythengende global innovasjonspris

  Publisert: 22.02.2017 07:00 - av  Henning Poulsen

PRISVINNERE. Oslo universitetssykehus og Sopra Steria, her ved Bjørn Edwin, Andre Amundsen, Henrik Brun, Ole Jakob Elle, Rahul Kumar, Kingsley Dankwah, Rafael Palomar, Christopher Tannum, Inge Henriksen, Gunnar Mørne og John Berland, gleder seg over å ha vunnet den prestisjetunge Microsoft Health Innovation Awards. Jørn Skaaraas var ikke til stede da bildet ble tatt.

Intervensjonssenteret ved Oslo universitetssykehus og Sopra Steria har mottatt den globale prisen Microsoft Health Innovation Awards for sitt arbeid med å bringe Microsoft HoloLens-teknologi inn i operasjonssalen.

Prisen ble delt ut i Orlando, USA i går kveld under årets HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society), en av verdens største konferanser innen helse og teknologi. Microsoft Health Innovation Awards går til helseaktører som bruker Microsoft-teknologi for å bedre hverdagen til pasienter og helsearbeidere, og som fremmer effektivisering og innovasjon.

 

Ved hjelp av Microsoft HoloLens har Oslo universitetssykehus og Sopra Steria skapt et “mixed reality”-miljø knyttet til operasjon av leverkreftpasienter og barn med hjertefeil. Ved hjelp av en applikasjon blir eksisterende 3D-modeller av kroppsorganer visualisert, noe gjør det enklere for kirurgene å planlegge operasjonen.

 

Bjørn Edwin ved Oslo universitetssykehus har kanskje utført flere kikkhullsoperasjoner i leveren enn noen annen kirurg i verden. Han er begeistret over det han har sett av HoloLens-forskningsprosjektet med Sopra Steria.

 

– Dette er en drøm jeg har hatt lenge. Det kan være vanskelig å studere 2D-bilder på en skjerm før operasjonen, så over flere år har vi utviklet en virtuell 3D-modell av lever, blodårer og kreftsvulster for planlegging av kirurgiske inngrep. Nå som vi har fått hologramteknologi å legge 3D-modellen i, kan vi lettere orientere oss i forkant av en planlagt operasjon. En effekt kan være at vi klarer å spare mer av leveren, noe som øker pasientens evne til å bli operert flere ganger, sier Edwin.

 

Leder for teknologisk forskning ved Intervensjonssenteret på Oslo universitetssykehus, Ole Jakob Elle, forteller at de har jobbet med virtualisering som en del av kirurgisk planlegging og navigasjon siden 2004.

 

– Applikasjonen har blitt bra allerede. 3D-hologrammet av leveren kan man enkelt navigere rundt i. Flere klinikere har sett på løsningen og latt seg imponere. Appen gir en opplevelse av hvor svulsten sitter og hvor blodårene går. Det gir kirurgene større trygghet når de bestemmer hvordan de skal gå fram, sier Elle.

 

Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia, ser store muligheter i HoloLens-teknologien.

 

– Dette er en utrolig spennende teknologi som sannsynligvis kommer til å bli en viktig del av manges liv i årene fremover, både profesjonelt og privat. Ny teknologi og digitalisering er i dag den største driveren for modernisering av helsesektoren. Vi er svært stolte over arbeidet vi har gjort sammen med intervensjonssenteret sier han.

 

Laura Wallace, visepresident ved Health & Life Sciences i Microsoft, mener intelligent teknologi kan hjelpe helsesektoren gjennom en tid med store omveltninger og utfordringer.

 

– Det handler om å dele og tolke informasjon på en måte som forbedrer både organisasjoner, samfunn og enkeltindivider. Årets mottakere av Microsoft Health Innovation Awards bruker utstyr, platformer og skytjenester fra Microsoft til å nå sine mål om økt pasientinvolvering og bedre koordinasjon av helsetjenester, sier Wallace.

 

I forkant av årets prisutdeling mottok Microsoft nominasjoner fra mange forskjellige helseaktører over hele verden. En fagtung jury valgte ut årets vinnere basert på i hvor stor grad deres innovasjonsprosjekter leverer banebrytende resultater som kan være med på å drive digitaliseringen av helsesektoren fremover på en måte som kommer flere mennesker til gode. Vinnerne fremheves på nettsiden http://www.microsoft.com/healthinnovationawards samt på Microsofts helseblogg: https://enterprise.microsoft.com/en-us/industries/health/?post_type=articles.

 

 

 

Bildetekst:

PRISVINNERE. Oslo universitetssykehus og Sopra Steria, her ved Bjørn Edwin, Andre Amundsen, Henrik Brun, Ole Jakob Elle, Rahul Kumar, Kingsley Dankwah, Rafael Palomar, Christopher Tannum, Inge Henriksen, Gunnar Mørne og John Berland, gleder seg over å ha vunnet den prestisjetunge Microsoft Health Innovation Awards. Jørn Skaaraas var ikke til stede da bildet ble tatt.

 

Kontaktperson:

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

Faktabokser

Om Oslo universitetssykehus

Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, akuttsykehus for store deler av Oslo-området, regionsykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og har en rekke nasjonale oppgaver. Sykehuset er landets største med over 20 000 ansatte og har et budsjett på 22 milliarder kroner. Oslo universitetssykehus står for en stor del av medisinsk forskning og utdanning av helsepersonell i Norge.

 

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 38 000 medarbeidere i 20 land, og hadde proformaomsetning på 34 milliarder kroner i 2015.

 

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 22.02.2017 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS