Vestfolds skitne biler ga 115 000 til kreftsaken
– Vi er selvfølgelig fornøyde med å ha fått det beste resultatet i Vestfold. Jeg har to damer som står på stasjonen hver dag, og de skal ha mye av æren for dette. Når en forholdsvis voksen dame vil snakke med deg om brystkreft, gjør det gjerne litt ekstra inntrykk. Begge har gjort en kjempejobb, sier stasjonsdriver Arne Mjøs hos Statoil Slagenveien.
I løpet av hele oktober har Statoil-stasjoner over hele fylket samlet inn penger til Rosa sløyfe-aksjonen til Kreftforeningen, der hver bilvask har gitt 50 kroner til kreftsaken. I tillegg til bilvask har stasjonene solgt kaffe, yoghurt og reflekser. En av de ansatte ved Statoil Slagenveien hadde til og med farget håret rosa for anledningen.
– Rosa sløyfe er en viktig kampanje som vi stiller oss veldig positive til. Jeg skulle gjerne videreført kampanjen inn i november, eller «movember», slik at også mannfolkene får sitt. Min erfaring som helsepolitiker for Arbeiderpartiet er at prostatakreft er svært underkommunisert, og at det derfor gis liten støtte til forskning på dette feltet, sier Mjøs, som selv har vært rammet av prostatakreft.
Statoil Revetal samlet inn 12 500 kroner, og kom på en god andreplass i fylket. Statoil Sem havnet på tredjeplass med 9950 innsamlede kroner.
Rekordbeløp
På landsbasis har Statoil Fuel & Retail samlet inn over 3,5 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen, der bilvask alene står for 2,9 millioner kroner. Dette er ny rekord for stasjonskjeden. Beløpet som doneres til Kreftforeningen i år er like høyt som de innsamlede beløpene fra 2012 og 2013 kombinert.
– Dette er et fantastisk resultat. Dette er fjerde året Statoil støtter Rosa sløyfe og jeg vil takke alle kunder og stasjonsdrivere som har bidratt til aksjonen. Pengene går til brystkreftforskning, og forskningsprosjekter som vil komme de som ikke kan bli friske til gode, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.
Hun forteller at forskning på uhelbredelig brystkreft kan gi økt livskvalitet og forlenge livet.
– Selv om uhelbredelig brystkreft ikke kan kureres, blir behandlingsmulighetene stadig bedre og brystkreft med spredning kan leves med i mange år. Forskningen som pågår i dag vil i fremtiden gi enda bedre behandling, sier styreleder Olaug Mortensen i Brystkreftforeningen.
(Pressenytt)
FAKTABOKSER:
Innsamlingstoppen i Vestfold:
1. Statoil Slagenveien
2. Statoil Revetal
3. Statoil Sem
4. Statoil Søeberg
5. Statoil Torstrand
Bildetekst:
Arne Mjøs og stasjonsansatt med rosafarget hår er fornøyd med å ha samlet inn mest penger i fylket.
Kontaktpersoner:
* Statoil Fuel & Retail, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53
* Statoil Slagenveien, Arne Mjøs, mobil 90 79 27 16