Vestfoldninger plukket ut til Statoils prestisjeutdanning
I høst kunne ti nye, håndplukkede talenter til Statoils talentprogram fylle klasserommet ved Handelshøyskolen BI i Nydalen. Dan Remy Lindboe (22) fra Larvik, Anette Sperre (23) fra Revetal, Knut Henrik Sørlie (21) fra Sande og Janne Hagervik (31) fra Holmestrand i Vestfold har alle kommet igjennom nåløyet. Det er niende gang selskapet plukker ut ti kandidater som får ta en skreddersydd toårig utdannelse innen varehandel.
Statoils talentprogram har pågått siden 2004 og gir studentene kunnskaper innen stasjonsøkonomi, HR, Retail og Marketing. Utdanningen er en kombinasjon mellom selvstudier og samlinger flere ganger i året, hvor reise og opphold til talentene blir betalt for dem.
– Vi lærer veldig mye
Hagervik er inne i sitt andre år, mens Lindboe, Sperre og Sørlie fikk plass på studiet i høst. Sperre, som til daglig jobber på Statoil Revetal, trives godt sammen med sine medstudenter og føler seg veldig heldig. – Vi lærer veldig mye på studiet fra gode forelesere, men også av hverandre. Når vi deler våre erfaringer får vi en mulighet til å reflektere over hvordan ting kan gjøres annerledes, forteller hun.
Lindboe ønsker en dag å kunne drive sin egen stasjon, og liker utfordringene han har fått så langt. – Det er veldig interessant og også tett knyttet opp mot den hverdagen vi vil møte som ledere, forteller han
– Inspirerer de andre
Lindboe jobber til daglig på Statoil Torstrand, hvor han allerede har fått flere ansvarsområder. Nettverk er en viktig faktor med utdanningen, mener daglig leder ved stasjonen, Øyvind Skaalbones.
– Nettverk har mye å si på motivasjonen i arbeidsdagen, og er også med på å holde interessen for jobben og faget ved like. Lindboe har allerede fått mer ansvar her på stasjonen, og deltakelsen på programmet inspirerer de andre som jobber her også, forteller Skaalbones.
Nettverk en viktig del
Talentprogrammet til Statoil har vist seg å være en god investering. De fleste som har vært igjennom programmet, jobber fortsatt for selskapet, og mange har fått egne stasjoner eller blitt salgssjefer. Administrerende direktør i Statoil Fuel & Retail, Dag Roger Rinde, sier utvikling av nettverk til talentene har vært ett av målene med programmet.
– Programmet er en integrert del av rekrutterings- og personalpolitikken, og vi er ute etter dyktige og motiverte stasjonsmedarbeidere. Vi utfører også en grundig utvelgelsesprosess for å få de beste. De er den fremste ressursen vi har og et godt nettverk er en viktig del av deres videre utvikling. Det nettverket kan vi gi dem igjennom dette programmet, forteller Rinde.
(Pressenytt)
Kontaktpersoner:
* Statoil Fuel & Retail, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53
Talenter ni år på rad
* Statoils talentprogram er en toårig gratis utdannelse på BI varehandel.
* Alle stasjonsansatte kan søke talentprogrammet.
* Denne høsten startet det niende talentkullet på programmet.
* Talentprogrammet kombineres med fast jobb på stasjon. I tillegg er det tre samlinger i halvåret på BI i Oslo.
Talenter 2012
Kristian Kvernberg, Statoil Bogstad, Oslo
Anette Sperre, Statoil Revetal, Vestfold
Dan Remy Alviniussen, Statoil Torstrand, Vestfold
Henrik Farmen Sørlie, Statoil Grelland, Vestfold
Linda Klingan Rue, Statoil Heddal, Telemark
Andre Follesø, Statoil Sandsli, Hordaland
Line Braaten, Statoil Flisa, Hedmark
Nina Sørburø, Statoil Stjørdal, Nord-Trøndelag
Jan Martin Helgetun Statoil Nardo, Sør-Trøndelag
Marte Nielsen, Statoil Slemmestad, Buskerud