presseticker

Skip to main content

Vestfoldninger plukket ut til Statoils prestisjeutdanning

  Publisert: 01.02.2013 07:05 - av  Stefan Thorsteinsen

Heldige studenter: – (f.v) Henrik Farmen Sørlie, Anette Sperre, Dan Remy Lindboe og Janne Hagervik går alle på Statoils skreddersydde utdanning. Lindboe, Sperre og Sørlie er av de ferske talentene som startet på den 2-årige, gratis utdanningen i høst. Foto: Johnny Syversen

 

Oslo: Ti nye stasjonsmedarbeidere har i år kommet igjennom nåløyet i konkurransen om toårig gratis utdanning fra Statoil på Handelshøyskolen BI. I kampen om plassene vant Dan Remy Lindboe, Anette Sperre og Knut Henrik Sørlie fra Vestfold fram.

I høst kunne ti nye, håndplukkede talenter til Statoils talentprogram fylle klasserommet ved Handelshøyskolen BI i Nydalen. Dan Remy Lindboe (22) fra Larvik, Anette Sperre (23) fra Revetal, Knut Henrik Sørlie (21) fra Sande og Janne Hagervik (31) fra Holmestrand i Vestfold har alle kommet igjennom nåløyet. Det er niende gang selskapet plukker ut ti kandidater som får ta en skreddersydd toårig utdannelse innen varehandel.

 

Statoils talentprogram har pågått siden 2004 og gir studentene kunnskaper innen stasjonsøkonomi, HR, Retail og Marketing. Utdanningen er en kombinasjon mellom selvstudier og samlinger flere ganger i året, hvor reise og opphold til talentene blir betalt for dem.

 

– Vi lærer veldig mye

Hagervik er inne i sitt andre år, mens Lindboe, Sperre og Sørlie fikk plass på studiet i høst. Sperre, som til daglig jobber på Statoil Revetal, trives godt sammen med sine medstudenter og føler seg veldig heldig. – Vi lærer veldig mye på studiet fra gode forelesere, men også av hverandre. Når vi deler våre erfaringer får vi en mulighet til å reflektere over hvordan ting kan gjøres annerledes, forteller hun.

 

Lindboe ønsker en dag å kunne drive sin egen stasjon, og liker utfordringene han har fått så langt. – Det er veldig interessant og også tett knyttet opp mot den hverdagen vi vil møte som ledere, forteller han

 

– Inspirerer de andre

Lindboe jobber til daglig på Statoil Torstrand, hvor han allerede har fått flere ansvarsområder. Nettverk er en viktig faktor med utdanningen, mener daglig leder ved stasjonen, Øyvind Skaalbones.

 

– Nettverk har mye å si på motivasjonen i arbeidsdagen, og er også med på å holde interessen for jobben og faget ved like. Lindboe har allerede fått mer ansvar her på stasjonen, og deltakelsen på programmet inspirerer de andre som jobber her også, forteller Skaalbones.

 

Nettverk en viktig del

Talentprogrammet til Statoil har vist seg å være en god investering. De fleste som har vært igjennom programmet, jobber fortsatt for selskapet, og mange har fått egne stasjoner eller blitt salgssjefer. Administrerende direktør i Statoil Fuel & Retail, Dag Roger Rinde, sier utvikling av nettverk til talentene har vært ett av målene med programmet.

 

– Programmet er en integrert del av rekrutterings- og personalpolitikken, og vi er ute etter dyktige og motiverte stasjonsmedarbeidere. Vi utfører også en grundig utvelgelsesprosess for å få de beste. De er den fremste ressursen vi har og et godt nettverk er en viktig del av deres videre utvikling. Det nettverket kan vi gi dem igjennom dette programmet, forteller Rinde.

(Pressenytt)

 

 

Kontaktpersoner:

* Statoil Fuel & Retail, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

 

Fakta om talentprogrammet

Talenter ni år på rad
* Statoils talentprogram er en toårig gratis utdannelse på BI varehandel.

* Alle stasjonsansatte kan søke talentprogrammet.
* Denne høsten startet det niende talentkullet på programmet.
* Talentprogrammet kombineres med fast jobb på stasjon. I tillegg er det tre samlinger i halvåret på BI i Oslo.


Talenter 2012

Kristian Kvernberg, Statoil Bogstad, Oslo

Anette Sperre, Statoil Revetal, Vestfold

Dan Remy Alviniussen, Statoil Torstrand, Vestfold

Henrik Farmen Sørlie, Statoil Grelland, Vestfold

Linda Klingan Rue, Statoil Heddal, Telemark

Andre Follesø, Statoil Sandsli, Hordaland

Line Braaten, Statoil Flisa, Hedmark

Nina Sørburø, Statoil Stjørdal, Nord-Trøndelag

Jan Martin Helgetun Statoil Nardo, Sør-Trøndelag

Marte Nielsen, Statoil Slemmestad, Buskerud

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak IMG_4850.jpg 6,16 MB (5200x3656)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 01.02.2013 07:05
Teknisk løsning ZEVS AS