Rogaland er best på arbeidsmiljø
En omfattende undersøkelse blant 1600 mellomledere i Norge, viser arbeidsplasser i Rogaland er de med det sikreste fysiske arbeidsmiljøet. På spørsmål om man føler seg sikre på jobb, svarer 92 prosent av fylkets mellomledere positivt, noe som er tre prosent høyere enn landssnittet.
Undersøkelsen er gjennomført av Great Place to Work blant medlemmene til organisasjonen Lederne. Forbundsleder Jan Olav Brekke er klar i sin tale om et godt arbeidsmiljø på jobben.
– Dette er en region som er preget av olje- og offshorevirksomhet, der bedriftene både møter krav og selv er flinke til å sette sikkerheten i høysetet. Det er også helt nødvendig. Det er viktig at HMS ikke bare er et papir som ligger i en skuff, men at det er noe alle ansatte er drillet i og har forståelse for. I bunn og grunn handler det om et ønske om at du selv og dine kolleger kommer gjennom arbeidsdagen i god behold, sier Brekke.
Fleksibilitet tross turnus
I tillegg til å score høyt på sikkerhet på jobb, skiller også Rogaland seg positivt ut når det kommer til muligheten til å ta fri når man selv føler det er nødvendig, 82 prosent føler de har denne muligheten, mens landsgjennomsnittet ligger ti prosent under.
Administrerende direktør i Great Place to Work Norge, Jannik Krohn Falck, mener muligheten for fri ved behov er viktig, også i yrker som er preget av turnusordninger.
– Uavhengig av om du arbeider turnus, vaktordning eller har normal arbeidstid, er det viktig å oppleve at det er en fleksibilitet dersom noe spesielt dukker opp. At muligheten for å ta fri er tilstede betyr ikke at du tar mer fri. På grunn av arbeidets natur er det mange i offshorenæringen som jobber utenfor normal arbeidstid, likevel er det viktig at også denne gruppen føler at det finnes en viss fleksibilitet ved behov. Vi vet at dette er med på å påvirke de ansattes følelse av å bli respektert som individer, sier Falck.
– Viktig målestokk
Undersøkelsen som gjennomføres for tredje året på rad, dekker både landsdelene og ulike bransjer. Selv om funnene er generelle mener Falck at de gir en viktig tilstandsrapport på norsk ledelse.
– Det finnes selvfølgelig unntak, men dette gir oss en god indikasjon på hvordan ledere og medarbeidere opplever viktige spørsmål på jobben. Vi vet fra forskning at drivere som tillit, rettferdighet, troverdighet, stolthet, fellesskap og respekt, er avgjørende for opplevelsen av en god arbeidsplass, sier Falck.
(Pressenytt)
Kontaktpersoner:
* Lederne, forbundsleder Jan Olav Brekke, mobil 982 88 861.
* Lederne, nestleder Tor Hæhre, mobil 982 88 859.
* Lederne, kommunikasjonsleder Sverre Simen Hov, mobil 915 95 055.
* Great Place to Work Norge, administrerende direktør Jannik Krohn Falck, mobil 922 12 747.
Om undersøkelsen:
Analyse- og rådgivingsselskapet Great Place to Work har gjennom 25 år samlet data og analysert arbeidsplasser i land verden over. Undersøkelsene er bygget opp av 58 påstander og baserer seg på at på de beste arbeidsplassene har medarbeiderne tillit til de man arbeider med og for, er stolt av den jobben de gjør og føler fellesskap med sine kolleger. Great Place to Work sin undersøkelse er verdens mest utbredte som muliggjør sammenligning på tvers av virksomheter, bransjer og land. I 2011 gjennomførte 5800 virksomheter med 11 millioner medarbeidere undersøkelsen. Great Place to Work Norge har arbeidet med norske virksomheter siden 2003.
Om Lederne:
Lederne er en frittstående, partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere med lederansvar, teknisk og merkantilt ansatte. Organisasjonen har omkring 16 000 medlemmer på landsbasis fordelt på 7 regioner og 125 avdelinger.