presseticker

Skip to main content

Omgjengelige og tilgjengelige ledere på Sørlandet

  Publisert: 19.12.2012 06:00 - av  Tale B. Jordbakke

Jan Olav Brekke, forbundsleder i organisasjonen Lederne, mener resultatene lover godt for arbeidslivet i regionene på Sørlandet. Foto: Tale B. Jordbakke/Pressenytt

Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work Norge, mener undersøkelsen gir en god indikasjon på hvordan ledere og medarbeidere opplever arbeidsplassen.

Oslo: Ledere i Agder-fylkene får ros for å være tilgjengelig og lett å snakke med. Til gjengjeld utmerker medarbeidere fra Sørlandet seg med å være villig til å yte ekstra på jobb.

I en landsdekkende undersøkelse blant 1600 mellomledere skiller ledere i Agder-fylkene seg ut når det gjelder god dialog på jobben. På spørsmål om ledelsen er lett tilgjengelig og lett å snakke med svarer 62 prosent av respondentene fra Sørlandet ja. I resten av landet ligger gjennomsnittet på bare 55 prosent.

 

– Dette spørsmålet gir en viktig indikasjon på både arbeidsmiljø og lederstil. Det at toppledelsen oppleves som tilgjengelig gjør at kommunikasjonen flyter bedre i virksomheten og at det er lettere å kartlegge muligheter og utfordringer. Dette lover godt for arbeidslivet i regionene på Sørlandet, sier Jan Olav Brekke, som er forbundsleder i organisasjonen Lederne. Det er Ledernes medlemmer som har svart i undersøkelsen.

 

Medarbeidere yter ekstra

I undersøkelsen som er gjort av Great Place to Work Norge, kommer det også fram at medarbeidere fra de to Agder-fylkene utmerker seg positivt når det gjelder å ta i et ekstra tak på jobben. På spørsmål om medarbeidere er villige til å yte ekstra for å få jobben gjort, svarer 82 prosent av landsdelens mellomledere ja.

 

– God kommunikasjon i virksomheten og at medarbeidere er villig til å gå langt for å levere henger ofte tett sammen, sier Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work Norge.

 

– Viktig målestokk

Undersøkelsen som gjennomføres for tredje året på rad, dekker både landsdelene og ulike bransjer. Selv om funnene er generelle mener Falck at de gir en viktig tilstandsrapport på norsk ledelse.

 

– Det finnes selvfølgelig unntak, men dette gir oss en god indikasjon på hvordan ledere og medarbeidere opplever viktige spørsmål på jobben. Vi vet fra forskning at drivere som tillit, rettferdighet, troverdighet, stolthet, fellesskap og respekt, er avgjørende for opplevelsen av en god arbeidsplass, sier Falck.

(Pressenytt)

 

 

Kontaktpersoner:

* Lederne, forbundsleder Jan Olav Brekke, mobil 982 88 861.

* Lederne, nestleder Tor Hæhre, mobil 982 88 859.

* Lederne, kommunikasjonsleder Sverre Simen Hov, mobil 915 95 055.

* Great Place to Work Norge, administrerende direktør Jannik Krohn Falck, mobil 922 12 747.

FAKTABOKSER:

Om undersøkelsen:

Analyse- og rådgivingsselskapet Great Place to Work har gjennom 25 år samlet data og analysert arbeidsplasser i land verden over. Undersøkelsene er bygget opp av 58 påstander og baserer seg på at på de beste arbeidsplassene har medarbeiderne tillit til de man arbeider med og for, er stolt av den jobben de gjør og føler fellesskap med sine kolleger. Great Place to Work sin undersøkelse er verdens mest utbredte som muliggjør sammenligning på tvers av virksomheter, bransjer og land. I 2011 gjennomførte 5800 virksomheter med 11 millioner medarbeidere undersøkelsen. Great Place to Work Norge har arbeidet med norske virksomheter siden 2003.

 

Om Lederne:

Lederne er en frittstående, partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere med lederansvar, teknisk og merkantilt ansatte. Organisasjonen har omkring 16 000 medlemmer på landsbasis fordelt på 7 regioner og 125 avdelinger.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Brekke,2012_ed.JPG 4,36 MB (2715x2311)
Bilde - vedlegg til sak Jannik Krohn Falck_ed.jpg 5,95 MB (4000x2754)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Lederne, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.12.2012 06:00
Teknisk løsning ZEVS AS