presseticker

Skip to main content

Vil støtte innovasjon i Innlandet i krisetid

  Publisert: 14.05.2020 07:02 - av  Henning Poulsen

TRÅR TIL. Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge er klar til å tråkke til med 8,5 millioner kroner i innovasjonsstøtte. Foto: Hanne Tråsdahl/DOGA

De siste seks årene har nyskapingsprosjekter i Innlandet mottatt mer enn 2,7 millioner kroner i støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Nå kan virksomheter i fylket igjen søke om innovasjonsmidler.

– Det lokale næringslivet står foran store økonomiske utfordringer akkurat nå. Da er det ekstra viktig å satse på den fremtidige verdiskapingen som Innlandetskal leve av i mange år fremover. Vi sitter på en pott på 8,5 millioner kroner til støtte for innovasjonsprosjekter. Min oppfordring til private virksomheter i fylket er denne: Søk om støtte nå, sier administrerende direktør Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge (DOGA).

 

Seks bedrifter fra Innlandet mottok til sammen 2,74 millioner kroner fra DIP i perioden 2014 til 2019.

 

I 2018 mottok Metallco Oppland 410 000 kroner i støtte av DIP for å få byggebransjen til å velge ombrukt stål.

 

To år tidligere, i 2016, ble Norsvin på Hamar tildelt 460 000 kroner i innovasjonsmidler for å se nærmere på hvorfor noen svinebønder har lavere produktivitet enn andre. I 2015 mottok Spermvital på Hamar 460 000 kroner.

 

Tilbake i 2014 mottok utstyrsprodusenten Db Equipment, med Elverum-gründer Truls Brataas i spissen, 350 000 kroner for å lete etter nye produktkonsepter og markeder for sine freidige sportsbager. Samtidig fikk Hadeland Glassverk 630 000 kroner i støtte for å utvide og forynge kundemassen sin ved hjelp av designmetodikk, mens Etac på Gjøvik fikk 430 000 kroner i DIP-midler for å utforske hvordan de kunne gjøre det lettere for pleietrengende å bo hjemme.

 

Gir bedre produkter og tjenester

Hvert år deler DOGA sammen med Innovasjon Norge og Forskningsrådet ut midler gjennom DIP, som finansieres av Nærings- og fiskeridepartementet.

 

– Pengene skal brukes til å støtte den kritiske idéutviklingsfasen, et område som ellers ofte blir forsømt i nyskapingsprosjekter. Hensikten bak programmet er å få flere norske virksomheter til å prøve ut et innovasjonsverktøy som bygger på systematiske brukerstudier og designmetodikk. En forutsetning for å få støtte er at designere er med fra dag én i prosjektet, sier Hjemdal.

 

Han mener designdrevede prosjekter øker sannsynligheten for å komme fram til bedre og mer treffsikre produkter, tjenester og konsepter, noe vil føre til reell verdiskaping og økt konkurransekraft for norsk næringsliv.

 

Fristen for å søke om DIP-midler er satt til 1. juni, og tildelingen skjer allerede i august.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Design og arkitektur Norge, rådgiver Celina Røstgård Flatner, mobil 40 10 35 52

* Design og arkitektur Norge, prosjektansvarlig for DIP, seniorrådgiver Anne Elisabeth Bull, mobil 90 61 95 19

 

Les mer om DIP og resultater som er oppnådd her: http://www.doga.no/dip

 

Bildetekst:

TRÅR TIL. Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge er klar til å tråkke til med 8,5 millioner kroner i innovasjonsstøtte. Foto: Hanne Tråsdahl/DOGA

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak 01 Tor Inge Hjemdal.jpg 1,19 MB (3775x2517)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 14.05.2020 07:02
Teknisk løsning ZEVS AS