Vil støtte innovasjon i Innlandet i krisetid
– Det lokale næringslivet står foran store økonomiske utfordringer akkurat nå. Da er det ekstra viktig å satse på den fremtidige verdiskapingen som Innlandetskal leve av i mange år fremover. Vi sitter på en pott på 8,5 millioner kroner til støtte for innovasjonsprosjekter. Min oppfordring til private virksomheter i fylket er denne: Søk om støtte nå, sier administrerende direktør Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge (DOGA).
Seks bedrifter fra Innlandet mottok til sammen 2,74 millioner kroner fra DIP i perioden 2014 til 2019.
I 2018 mottok Metallco Oppland 410 000 kroner i støtte av DIP for å få byggebransjen til å velge ombrukt stål.
To år tidligere, i 2016, ble Norsvin på Hamar tildelt 460 000 kroner i innovasjonsmidler for å se nærmere på hvorfor noen svinebønder har lavere produktivitet enn andre. I 2015 mottok Spermvital på Hamar 460 000 kroner.
Tilbake i 2014 mottok utstyrsprodusenten Db Equipment, med Elverum-gründer Truls Brataas i spissen, 350 000 kroner for å lete etter nye produktkonsepter og markeder for sine freidige sportsbager. Samtidig fikk Hadeland Glassverk 630 000 kroner i støtte for å utvide og forynge kundemassen sin ved hjelp av designmetodikk, mens Etac på Gjøvik fikk 430 000 kroner i DIP-midler for å utforske hvordan de kunne gjøre det lettere for pleietrengende å bo hjemme.
Gir bedre produkter og tjenester
Hvert år deler DOGA sammen med Innovasjon Norge og Forskningsrådet ut midler gjennom DIP, som finansieres av Nærings- og fiskeridepartementet.
– Pengene skal brukes til å støtte den kritiske idéutviklingsfasen, et område som ellers ofte blir forsømt i nyskapingsprosjekter. Hensikten bak programmet er å få flere norske virksomheter til å prøve ut et innovasjonsverktøy som bygger på systematiske brukerstudier og designmetodikk. En forutsetning for å få støtte er at designere er med fra dag én i prosjektet, sier Hjemdal.
Han mener designdrevede prosjekter øker sannsynligheten for å komme fram til bedre og mer treffsikre produkter, tjenester og konsepter, noe vil føre til reell verdiskaping og økt konkurransekraft for norsk næringsliv.
Fristen for å søke om DIP-midler er satt til 1. juni, og tildelingen skjer allerede i august.
(Pressenytt)
Kontaktpersoner:
* Design og arkitektur Norge, rådgiver Celina Røstgård Flatner, mobil 40 10 35 52
* Design og arkitektur Norge, prosjektansvarlig for DIP, seniorrådgiver Anne Elisabeth Bull, mobil 90 61 95 19
Les mer om DIP og resultater som er oppnådd her: http://www.doga.no/dip
Bildetekst:
TRÅR TIL. Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge er klar til å tråkke til med 8,5 millioner kroner i innovasjonsstøtte. Foto: Hanne Tråsdahl/DOGA