Vil støtte Viken-innovasjon i krisetid
– Det lokale næringslivet står foran store økonomiske utfordringer akkurat nå. Da er det ekstra viktig å satse på den fremtidige verdiskapingen som Viken skal leve av i mange år fremover. Vi sitter på en pott på 8,5 millioner kroner til støtte for innovasjonsprosjekter. Min oppfordring til private virksomheter i fylket er denne: Søk om støtte nå, sier administrerende direktør Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge (DOGA).
15 bedrifter fra Viken mottok til sammen 6,8 millioner kroner fra DIP i perioden 2014 til 2019.
Blant mottakerne finner vi Aclima fra Krøderen og Drammen samt Spine Rescue fra Fredrikstad, som i fjor delte på 524 000 kroner i DIP-støtte.
Året før mottok Vitenparken Campus Ås, DNV GL på Høvik og Spikkestad-produsenten Elopak på Spikkestad nesten to millioner i midler for å bruke designmetodikk i idéfasen i sine innovasjonsprosjekter.
I 2017 delte Flir UAS i Asker, TechnipFMC på Lysaker og Tomra Systems i Asker på om lag to millioner kroner fra DIP.
Askim-baserte Unisport og Kongsberg Maritime delte på 1,2 millioner kroner i 2016.
I 2015 mottok En Verden Av Tjenester AS i Drammen 300 000 kroner for å gå videre med et prosjekt knyttet til sammensatte renholdstjenester.
Tilbake i 2014 mottok DNV GL på Høvik 460 000 kroner for å se på hvordan de kunne ta kontroll over den kompliserte skipsdesignprosessen.
Gir bedre produkter og tjenester
Hvert år deler DOGA sammen med Innovasjon Norge og Forskningsrådet ut midler gjennom DIP, som finansieres av Nærings- og fiskeridepartementet.
– Pengene skal brukes til å støtte den kritiske idéutviklingsfasen, et område som ellers ofte blir forsømt i nyskapingsprosjekter. Hensikten bak programmet er å få flere norske virksomheter til å prøve ut et innovasjonsverktøy som bygger på systematiske brukerstudier og designmetodikk. En forutsetning for å få støtte er at designere er med fra dag én i prosjektet, sier Hjemdal.
Han mener designdrevede prosjekter øker sannsynligheten for å komme fram til bedre og mer treffsikre produkter, tjenester og konsepter, noe vil føre til reell verdiskaping og økt konkurransekraft for norsk næringsliv.
Fristen for å søke om DIP-midler er satt til 1. juni, og tildelingen skjer allerede i august.
(Pressenytt)
Kontaktpersoner:
* Design og arkitektur Norge, rådgiver Celina Røstgård Flatner, mobil 40 10 35 52
* Design og arkitektur Norge, prosjektansvarlig for DIP, seniorrådgiver Anne Elisabeth Bull, mobil 90 61 95 19
Les mer om DIP og resultater som er oppnådd her: http://www.doga.no/dip
Bildetekster:
TRÅR TIL. Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge er klar til å tråkke til med 8,5 millioner kroner i innovasjonsstøtte. Foto: Hanne Tråsdahl/DOGA
KUTT, IKKE KAST. Aclima fikk DIP-støtte for å finne bruksområder for 20 tonn avskjærsmateriale i ullstoff.Foto: Ole Magnus Halvorsen
2019 Aclima_avkapp_foto_Ole Magnus Halvorsen.jpg 443,70 kB (2556x1936)