Vil støtte Møre og Romsdal-innovasjon i krisetid
– Det lokale næringslivet står foran store økonomiske utfordringer akkurat nå. Da er det ekstra viktig å satse på den fremtidige verdiskapingen som Møre og Romsdal skal leve av i mange år fremover. Vi sitter på en pott på 8,5 millioner kroner til støtte for innovasjonsprosjekter. Min oppfordring til private virksomheter i fylket er denne: Søk om støtte nå, sier administrerende direktør Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge (DOGA).
11 bedrifter fra Møre og Romsdal mottok nesten 4,7 millioner kroner fra DIP i perioden 2014 til 2019.
Blant mottakerne finner vi Cinderella Eco Group fra Midsund i Romsdal, som i fjor fikk 652 000 kroner for å finne nye forretningsområder for sine miljøvennlige forbrenningstoaletter.
I 2018 mottok Safepath fra Kristiansund, Ulstein Design og Solutions og Istad Nett til sammen mer enn én million kroner i støtte til sine innovasjonsprosjekter. Året før ble Møreforskning tildelt nærmere en halv million kroner for å utvikle en ny strategi for markedstilpassede forskningstjenester.
Tilbake i 2016 vanket det nærmere 1,2 millioner DIP-kroner på Mittet fra Eidsnes, Tjeldbergodden Rensefisk i Kjørsvikbugen og Wonderland fra Åndalsnes.
I 2014 delte Variér Furniture i Skodje, A-lifting fra Aukra utenfor Molde og Jet Vacuum fra Hareid på 1,1 millioner kroner i DIP-midler.
Gir bedre produkter og tjenester
Hvert år deler DOGA sammen med Innovasjon Norge og Forskningsrådet ut midler gjennom DIP, som finansieres av Nærings- og fiskeridepartementet.
– Pengene skal brukes til å støtte den kritiske idéutviklingsfasen, et område som ellers ofte blir forsømt i nyskapingsprosjekter. Hensikten bak programmet er å få flere norske virksomheter til å prøve ut et innovasjonsverktøy som bygger på systematiske brukerstudier og designmetodikk. En forutsetning for å få støtte er at designere er med fra dag én i prosjektet, sier Hjemdal.
Han mener designdrevede prosjekter øker sannsynligheten for å komme fram til bedre og mer treffsikre produkter, tjenester og konsepter, noe vil føre til reell verdiskaping og økt konkurransekraft for norsk næringsliv.
Fristen for å søke om DIP-midler er satt til 1. juni, og tildelingen skjer allerede i august.
(Pressenytt)
Kontaktpersoner:
* Design og arkitektur Norge, rådgiver Celina Røstgård Flatner, mobil 40 10 35 52
* Design og arkitektur Norge, prosjektansvarlig for DIP, seniorrådgiver Anne Elisabeth Bull, mobil 90 61 95 19
Les mer om DIP og resultater som er oppnådd her: http://www.doga.no/dip
Bildetekster:
TRÅR TIL. Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge er klar til å tråkke til med 8,5 millioner kroner i innovasjonsstøtte. Foto: Hanne Tråsdahl/DOGA
RENSEFISK. Tjeldbergodden Rensefisk fikk DIP-støtte for å komme opp med nye rensemetoder som ikke skader lakselusbeitende rognkjeks.
FORSKING PÅ MØRE. Møreforskning fikk DIP-midler for å utvikle en markedsstrategi for sine forskningstjenester.
2016 tjeldbergodden rensefisk 2.jpg 1,74 MB (3024x4032)
2017 Møreforskning 1.jpg 109,56 kB (799x535)