presseticker

Skip to main content

Hedersprisen for god design 2016:

Urban utebenk nominert til designheder

  Publisert: 17.04.2016 10:05 - av  Henning Poulsen

Vestre og Lars Tornøe er nominert til Hedersprisen for god design for Stripes. Foto: Adam Stirling

Laerdal Global Health og Laerdal Medical er nominert til Hedersprisen for god design for Moyo Fetal Heart Rate Monitor. Foto: Laerdal Global Health

Rokilde sykehjem og Designit Oslo er nominert til Hedersprisen for god design for tjenestedesignprosjektet Trivselsvenn i sykehjem. Foto: Hedda Bangsund

Oslo: Vestres utedivan gir folk hjemmefølelse midt i storbyen og er på vei til å bli en eksportsuksess. Nå er den norske møbelprodusenten nominert til Hedersprisen for god design.

Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) står bak den høythengende prisen som Vestre er nominert til sammen med Rokilde sykehjem og Laerdal Global Health. Utdelingen skjer 27. april på Transform 2016 – DOGAs arkitektur- og designdag, som er Norges viktigste møteplass for inspirasjon, nettverksbygging og faglig påfyll.

 

– Utemøblene i Stripes-serien er med på å redefinere bymøblering i en mer sosial retning, noe som samfunnsmessig er viktig fordi våre byer er i sterk vekst. Vestre har en livsløpsfilosofi knyttet til bærekraft og har inkludert tankesettet gjennom hele produktets levetid. De er et godt eksempel på en virksomhet hvor bærekraft er integrert i kjernen av virksomheten og hvor engasjementet gjennomsyrer organisasjonen, sier Kia Luise Klavenes, juryens fagekspert på bærekraft.

 

Stram og kompromissløs

Med kombinasjonen av elegant og stram design og kompromissløs kvalitet har Vestre utviklet en urban møteplass i form av en modulbasert benk.

 

– Design er en del av vårt DNA og er mye av forklaringen på Vestres suksess de siste årene. Vi er heldige som får arbeide sammen med norske møbel- og industridesignere i verdensklasse. Lars Tornøe er blant disse. Vi ble umiddelbart overbevist da han foreslo å utvikle urbane divaner som gir folk "hjemmefølelse" ute i storbyen, sier Jan Christian Vestre, administrerende direktør i Vestre.

 

Selskapet har fått Merket for god design 11 ganger tidligere. Det demper ikke gleden over å få merket i 2016.

 

– Vi jubler like mye hver gang. Dette gir oss ny inspirasjon og bøttevis med energi til å utvikle flere innovative løsninger for fremtidens grønne byer, sier han.

 

Selskapets grønne profil betyr at bærekraft er en avgjørende faktor.

 

Livsløpsprodukter

– Vi tenker bærekraft i alt vi gjør, og en av utfordringene her var hvordan vi kunne produsere stållameller med minst mulig ressurser. Det krever maksimal utnyttelse av råmaterialer og energi, sier han, før han fortsetter:

 

– En annen utfordring var å sikre at modulariteten i produktserien ikke går på bekostning av holdbarhet og levetid. Livsløpstankegang gjør at vi leverer reservedeler i hele produktets levetid. Stripes kan for eksempel demonteres og omlakkeres dersom kunden etter noen år ønsker å benytte møblene i et annet prosjekt. Vi kan også levere nye trespiler dersom møblene blir utsatt for hærverk, sier han.

 

Stripes har vært en suksess. På kort tid ble serien en av Vestres ti mest populære produkter, og den er levert til bruk både innendørs og utendørs i flere land.

 

– Norsk ferdigvareindustri har store vekstmuligheter ute i verden, men da må vi slutte å definere design som en kostnad og i større grad invitere norske designere med på laget, sier Vestre.

(Pressenytt)

 

* DOGA-dagen 2016 streames på doga.no fra klokken 09.00 onsdag 27. april. Priser og utmerkelser deles ut på ettermiddagen.

 

 

Kontaktpersoner:

* Norsk design- og arkitektursenter, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Norsk design- og arkitektursenter, prosjektkoordinator Ann Kristin Godager, mobil 911 77 879

* Vestre AS, administrerende direktør Jan Christian Vestre, 415 45 805

* Designer Lars Tornøe, mobil 908 87 761

 

 

FAKTABOKSER:

Her er de nominerte til Hedersprisen for god design 2016

Hedersprisen for god design er Norges ledende utmerkelse som gis til både bedrifter og designere for innovative designprosjekter. Hensikten er å inspirere næringslivet til å investere i designkompetanse for å øke konkurranseevne og verdiskaping.Juryen nominerer kandidater som utmerker seg spesielt blant årets mottakere av Merket for god design. Blant årets søkere er følgende tre kandidater blitt plukket ut:

 

Produkt: Moyo – Fetal Heart Rate Monitor
Bedrift: Laerdal Global Health
Design: Laerdal Medical
Kategori: Industridesign

Last ned jurykjennelsen og se video her: http://doga.no/merket/nominerte-til-hedersprisen-for-god-design/moyo-fetal-heart-rate-monitor

 

Produkt: Trivselsvenn i sykehjem
Bedrift: Rokilde sykehjem
Design: Designit Oslo
Kategori: Tjenestedesign

Last ned jurykjennelsen og se video her: http://doga.no/merket/nominerte-til-hedersprisen-for-god-design/trivselsvenn-i-sykehjem

 

Produkt: Stripes
Bedrift: Vestre
Design: Lars Tornøe
Kategori: Møbeldesign

Last ned jurykjennelsen og se video her: http://doga.no/merket/nominerte-til-hedersprisen-for-god-design/stripes

 

 

Bildetekster:

Vestre og Lars Tornøe er nominert til Hedersprisen for god design for Stripes. Foto: Adam Stirling

 

Laerdal Global Health og Laerdal Medical er nominert til Hedersprisen for god design for Moyo Fetal Heart Rate Monitor. Foto: Laerdal Global Health

 

Rokilde sykehjem og Designit Oslo er nominert til Hedersprisen for god design for tjenestedesignprosjektet Trivselsvenn i sykehjem. Foto: Hedda Bangsund

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak vestre foto adam stirling.jpg 19,57 kB (1080x720)
Bilde - vedlegg til sak laerdal mojo.jpg 3,03 kB (4096x2304)
Bilde - vedlegg til sak rokilde_foto_hedda_bangsund 3.jpg 3,42 kB (7020x4680)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 17.04.2016 10:05
Teknisk løsning ZEVS AS