presseticker

Skip to main content

Innovasjonsprisen for universell utforming 2017:

Nyskaping med brukerne i sentrum – disse sju prosjektene får innovasjonspriser

  Publisert: 16.10.2017 08:22 - av  Henning Poulsen

Kolonial.no

Garderobeanlegget på Solvik

Hamaren aktivitetspark. Foto:Søndergaard Rickfelt as

Oslo: De har skapt fremragende produkter og tjenester som gjør Norge til et mer inkluderende og åpent samfunn. Nå belønnes de med Innovasjonsprisen for universell utforming.

Tirsdag ettermiddag deler barne- og likestillingsminister Solveig Horne ut hovedprisen i Innovasjonsprisen for universell utforming. Allerede nå er kategorivinnerne – altså finalistene – klare.

 

– Universell utforming gjør at alle kan delta på like premisser. Det er det god økonomi i. De sju kategorivinnerne er gode beviser på hvordan universell utforming utløser innovasjon, øker konkurransekraften og gir et åpnere og mer inkluderende samfunn, sier programleder Onny Eikhaug i Design og arkitektur Norge (DOGA)

 

Tjenestedesign: Kolonial.no

Ved å gjøre matinnkjøp tilgjengelig for alle typer kunder har Kolonial.no tatt et solid jafs av dagligvaremarkedet og blitt ledende i Norge. Nå mottar netthandelbedriften Innovasjonsprisen for universell utforming i kategorien tjenestedesign.

 

Landskapsarkitektur: Hamaren aktivitetspark

Med nyåpnede Hamaren aktivitetspark har Fyresdal kommune tilgjengeliggjort lukkede naturområder og skapt en sentrumsnær aktivitetspark som engasjerer og er helsefrembringende for alle innbyggerne. De mottar pris i kategorien landskapsarkitektur.

 

Arkitektur: Garderobeanlegget på Solvik

Naturperlen Solvik på Malmøya har fått et attraktivt garderobeanlegg som åpner opp badeplassen og friluftsområdet for flere brukergrupper. Anlegget får kategoriprisen for arkitektur.

 

Produkt: FeltRoll

Kun bevæpnet med grov mongolsk ull tar gründerbedriften Rom & Tonik opp kampen mot plagsom støy i kontorbygg, restauranter og offentlige rom. Nå mottar de kategoripris i produktdesign for tapetet FeltRoll.

 

Grafisk design: Aftenposten Junior

Opplagssuksessen Aftenposten Junior bruker innovative grafiske virkemidler for å kommunisere voksennyheter på barns premisser. De mottar kategoriprisen for grafisk design.

 

Transport: Vision of the Fjords

Den norskbyggede, banebrytende sightseeingbåten Vision of the Fjords gjør Vestlandets praktfulle fjorder tilgjengelige for alle gjennom et unikt design. Nå mottar verftet Brødrene Aa og oppdragsgiverne The Fjords DA (Fjord1 og Flåm AS) kategoriprisen i transport for den innovative båten.

 

Interaksjonsdesign og digitale løsninger: Finn.no

Ved å fjerne hindringer og involvere brukerne sine i utviklingsprosessen har Finn.no skapt en tjeneste som lar alle ta del i viktige samfunnsfunksjoner. Nå mottar den populære markedsplassen kategoriprisen i interaksjonsdesign og digitale løsninger.

(Pressenytt)

 

Er du journalist og ønsker å delta på Innovasjonsprisen for universell utforming? Les mer om arrangementet og meld deg på her: https://doga.no/kalender/prisutdeling-innovasjonsprisen/

 

 

FAKTABOKS: Innovasjonsprisen for universell utforming

* Deles ut av Design og arkitektur Norge (DOGA) på oppdrag fra Barne- og likestillingsdepartementet (BLD). Prisen har blitt delt ut to ganger tidligere, i 2011 og 2014.

* Går til oppdragsgivere, arkitekter og designere som har utviklet nyskapende og inkluderende løsninger med fokus på menneskelig mangfold.

* Prisen deles i år ut i kategoriene arkitektur, landskapsarkitektur, transport, produkt, grafisk design, møbel og interiør, tjenestedesign og interaksjonsdesign og digitale løsninger. Kategorivinnerne konkurrerer om hovedprisen.

* Scandic Gardermoen vant hovedprisen i 2011. I 2014 vant St. Olavs Hospital.

* Blant tidligere kategorivinnere finner vi Bybanen i Bergen, Skatteetaten, YR.no og Hardanger Bestikk.

 

Kontaktpersoner:

* Design og arkitektur Norge, programleder Onny Eikhaug, mobil 992 92 500

* Juryleder John Arne Bjerknes (Nordic Office of Architecture) mobil 900 86 186

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak kolonial1.jpg 11,03 kB (1391x956)
Bilde - vedlegg til sak Solvik.jpg 4,90 kB (938x625)
Bilde - vedlegg til sak Hamaren.jpg 5,54 kB (3168x4752)
Bilde - vedlegg til sak Aftenposten Junior CoverMskygge_Jr35_2017.jpg 2,07 MB (2188x2000)
Bilde - vedlegg til sak FeltRoll1.jpg 339,28 kB (942x531)
Bilde - vedlegg til sak Finn2.jpg 96,13 kB (593x554)
Bilde - vedlegg til sak Vision.jpg 382,65 kB (943x455)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 16.10.2017 08:22
Teknisk løsning ZEVS AS