presseticker

Skip to main content

Innovasjonsprosjekt i Bergen skal lære nordmenn å spise makrell

  Publisert: 06.11.2017 07:11 - av  Henning Poulsen
Mindre enn 3 prosent av norskfanget makrell spises i Norge. Nå får det bergensbaserte selskapet Pelagia 400 000 kroner i innovasjonsmidler for å sette makrell på norske menyer.

Den fete makrellen er en av de sunneste fiskene vi kan få i oss. Likevel spiser nordmenn bare om lag 10 000 tonn av de totalt 350 000 tonnene med makrell som vi fanger årlig. Det ønsker Pelagia, en markedsledende produsent av sild og makrell, å forandre på.

 

Derfor skal selskapet nå bruke designkompetansen til Knowit Experience Bergen for å utvikle konkrete idéer til hvordan makrellen kan foredles og bearbeides i Norge, for å bli mer attraktiv i det norske markedet. Nå mottar prosjektet «Makrell på menyen» 400 000 kroner i støtte gjennom Designdrevet Innovasjonsprogram (DIP).

 

Millioner til idéutvikling

Dette er niende gang det deles ut midler gjennom DIP. I år mottar 15 norske innovasjonsprosjekter totalt 7,5 millioner kroner.

 

– Pengene skal brukes til å støtte den kritiske idéutviklingsfasen, et område som ellers ofte blir forsømt i nyskapingsprosjekter. Ved hjelp av innovasjonsverktøy som bygger på systematiske brukerstudier og designmetodikk er målet at flere prosjekter skal føre til reell verdiskaping både for mottaker og samfunn, sier Anne E. Bull, rådgiver ved Design og arkitektur Norge (DOGA).

 

Fra digitalisering til gjenvinning

Hun er svært fornøyd med kvaliteten og bredden på prosjektene som får DIP-støtte i år.

 

– Prosjektene gjenspeiler mange viktige trender i næringslivet og samfunnet. Digitalisering, bioteknologi, transportutfordringer og bærekraft er blant temaene som går igjen. Det blir utrolig spennende å følge disse prosjektene videre, sier Bull.

 

DIP-programmet finansieres av Nærings- og fiskeridepartementet og ledes av DOGA i samarbeid med Norges forskningsråd og Innovasjon Norge. Siden 2009 er det blitt delt ut om lag 61 millioner kroner til 147 prosjekter.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Design og arkitektur Norge, prosjektansvarlig for DIP, Anne Elisabeth Bull, mobil 90 61 95 19

* Pelagia, Jørgen Seliussen, mobil 90 06 97 54

 

 

 

Her er årets DIP-prosjekter:

* Alfred Surgery – Kvalitets- og sikkerhetssystem i kirurgi

* Eelume – Slangerobotikk i havbruk

* First Rent A Car Norway – Kombinert mobilitet

* Flir UAS – PSS

* Hepro – Varslingshjelpemiddel

* Hy5 – Protesehanske til protese med adaptive grep

* Møreforskning Molde – Markedstilpassede forskningstjenester

* Orkla Health – Fra pulver og piller til tjenester med løfte om sunt liv

* Pelagia – Makrell på menyen

* Serigstad Agri – Fra mekanikk til tjeneste

* Skannex – Last Mile Diagnostics

* Snøhetta - PLAST

* TechnipFMC – Mixed Reality-grensesnitt i olje- og gassektor

* Tomra Systems – Håndtering og lagring av returemballasje i fremtidens metropoler

* Øksnes Entreprenør – ØE Resort

 

Les mer om DIP og resultater som er oppnådd her: http://www.doga.no/dip

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Pelagia 2.jpg 19,12 kB (400x220)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 06.11.2017 07:11
Teknisk løsning ZEVS AS