presseticker

Skip to main content

DOGA-merket 2017:

Hyller to innovasjoner fra Trondheim

  Publisert: 15.11.2017 12:30 - av  Henning Poulsen
FlowMotion har bygget en kamerastabilisator som har blitt en salgssuksess. Blueye Robotics har bygget en drone som lar deg utforske verden under vann. Nå får de to selskapene utmerkelsen DOGA-merket 2017.

De prestisjefylte utmerkelsene deles ut til Blueye Robotics og FlowMotion – samt samarbeidspartner EGGS Design – onsdag ettermiddag på Design og arkitektur Norge (DOGA) i Oslo.

 

«Umulig å ikke ønske seg en slik»

Blueye Robotics, et selskap med utspring i NTNUs undervannsrobotikkmiljø, har sammen med EGGS Design konstruert en brukervennlig undervannsdrone. Den kan dykke ned til 150 meter, og gjør det enkelt å observere og dele undervannsopplevelser med andre via en app på smarttelefonen.

 

Juryen roser Blueye Robotics og EGGS Design for å ha skapt en enkel og helhetlig undervannsdrone:

 

«Blueye Pioneer har som droner flest et marked for både profesjonelle og vanlige nysgjerrige brukere. Dette er et produkt som åpner opp et vell av bruksområder, fra inspeksjon av skip og undervannsinstallasjoner til ren undervannssafari. Det er nesten umulig å se på den uten å tenke at du ønsker deg en slik, og vår spådom er at dronen vil få berettiget oppmerksomhet når den lanseres i butikk,» står det i jurykjennelsen.

 

Solgt for 20 millioner

Da gründerbedriften FlowMotion, med røtter i Trondheim, skulle utvikle sitt aller første produkt, ble EGGS Design garantisten for et mest mulig brukerrettet resultat. Produktet de endte opp med, kamerastabilisatoren One, har allerede omsatt for over 20 millioner kroner.

 

Om FlowMotions kamerastabilisator skriver juryen følgende:

 

«Valgene som er tatt med hensyn til materialer, form og funksjonalitet, vitner om en moden og innsiktsfull prosess og har resultert i et produkt som gir en umiddelbar «must have»-følelse, både på grunn av funksjonaliteten og fordi det er kult i seg selv.»

 

Løfter fram de beste

DOGA-merket, som inntil i fjor het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

 

– I år mottok vi nesten 300 søknader til DOGA-merket og så mange som 49 tilfredsstilte de høye kravene som juryen stiller. Årets mottakere er forbilder og gode bevis på hvor høyt nivå design- og arkitekturfagene holder i Norge, sier Thea Mehl, prosjektleder for DOGAs priser.

 

Design og arkitektur Norge (DOGA) er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og fasiliterer samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimenterer med nye løsninger og formidler innsikt og læring.

(Pressenytt)

 

Fagprogram og prisutdeling strømmes direkte på Doga.no fra klokken 12.30 på onsdag.

 

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/doga-merket-2017/

 

 

Kontaktpersoner:

* Blueye Robotics, Erik Dyrkoren, mobil 932 08 3032

* FlowMotion Technologies, Lars Mangerud Flesland, mobil 484 94 275

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Design og arkitektur Norge, senior kommunikasjonsrådgiver Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

 

 

Bildetekster:

Blueye Robotic mottar DOGA-merket 2017. Foto: Jonas Follesø

 

FlowMotion får DOGA-merket 2017 for salgssuksessen FlowMotion One. Foto: Viktor Rydal

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Blueye.jpg 11,74 kB (3373x2262)
Bilde - vedlegg til sak Flowmotion.jpg 1,48 kB (3733x2151)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.11.2017 12:30
Teknisk løsning ZEVS AS