presseticker

Skip to main content

DOGA-merket for design og arkitektur:

Hedres for smart møteminimalisme

  Publisert: 16.03.2022 18:00 - av  Henning Poulsen

STORE MØTER. Huddly L1 er et smartkamera for inkluderende videomøter i mellomstore og store rom. Foto: Huddly

De bruker kunstig intelligens og sømløs design for å ta møteromsteknologi til et nytt nivå. Nå hedres Huddly med DOGA-merket for design og arkitektur.

Utmerkelsen ble delt ut onsdag 16. mars av Design og arkitektur Norge (DOGA).

 

Satser på store videomøter

«Hvem er det egentlig som snakker nå?» Videomøter i store møterom kan være en prøvelse for alle som deltar. Med mange til stede er det vanskelig for motparten å skille møtedeltakerne fra hverandre. En del opplever det som vanskelig å ta ordet.

 

Dette bestemte den norske oppstartsbedriften Huddly seg for å ta tak i. Selskapet har allerede utmerket seg med smart kamerateknologi til små møterom. Nå ønsket de å «go large».

 

– Design har vært sentralt for oss siden starten. Først jobber vi med å forstå hvordan mennesker samarbeider og kommuniserer. Deretter designer vi produkter som bedrer arbeidsflyten deres, sier Knut Helge Teppan. Han er designsjef i Huddly.

 

Et tverrfaglig team bestående av designerne og elektronikk-, mekanikk- og programvareeksperter arbeidet med en rekke problemstillinger. Den største utfordringen var å få plass til all teknologien i en liten og funksjonell innpakning.

 

– Vi ønsket å skape et industrielt design som var estetisk tiltalende og som samtidig kunne kjøre kraftig teknologi. Det var strenge begrensninger når det kom til størrelse, proporsjoner og termodynamikk. I tillegg måtte vi finne en måte å ta vare på Huddlys visuelle identitet i et større format enn tidligere, sier Teppan.

 

Globalt marked

Resultatet er Huddly L1, et smartkamera for inkluderende videomøter i mellomstore og store rom. Kameraet zoomer inn og ut etter behov, og hver møtedeltaker kommer i fokus. Dette skjer helt automatisk, og uavhengig av antall deltakere og hvor de befinner seg i rommet. Det estetiske er stilrent og nedstrippet for alle unødvendige og støyende elementer.

 

Huddly L1 ble lansert våren 2021, og har allerede rukket å bli en stor suksess for det norske gründerselskapet.

 

– Det traff åpenbart et stort behov i markedet. Vi har blant annet solgt kameraet til flere globale selskaper som trenger høykvalitetskameraer som fungerer i større møterom. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger for kameraets unike design, og kundene er fornøyde både med funksjonalitet og estetikk, sier Teppan.

 

Intelligent bruk av smartteknologi

Juryen for DOGA-merket for design og arkitektur synes det er inspirerende at et norskutviklet produkt kan utfordre de store, internasjonale aktørene.

 

«Huddly kombinerer kjent teknologi på nye måter. Med kunstig intelligens i selve kameraet er systemet designet for smarte videomøter i mellomstore og store rom. Juryen gleder seg over at intelligent bruk av teknologi kombinert med helhetlig og gjennomført industridesign bidrar til en enklere og mer inkluderende jobbhverdag,» står det i jurykjennelsen.

 

Planet, samfunn, økonomi

DOGA-merket for design og arkitektur, som tidligere het Merket for god design, kan føre sin historie helt tilbake til 1964. I dag løfter utmerkelsen fram virksomheter som bruker design og arkitektur for å skape nytenkende, vakre og funksjonelle løsninger som gir positive ringvirkninger for samfunnet, planeten og økonomien.

 

I år er det i alt 13 mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur, i tillegg til tre mottakere av DOGA-merket nykommer.

 

DOGA er en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGAs rolle er å fremme design og arkitektur som verktøy for bærekraftig omstilling og verdiskaping i næringsliv og offentlig sektor.

(Pressenytt)

 

 

Mer informasjon om prisutdelingen og DOGA-merket for design og arkitektur her: https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/

 

Finn mer informasjon om prosjektet her:

https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/vinnere-av-doga-merket/smart-kamera-ser-alle-i-den-nye-motehverdagen/

 

Kontaktpersoner:

* Lilleby Frisch (for Huddly), Stein Jacob Frisch, mobil 91 61 09 11

* Design og arkitektur Norge, Ellen Heggestad, mobil 92 65 35 30

 

 

Bildetekster:

Bilder fra overrekkelsessermonien vil legges ut på denne lenken cirka kl 19:00 i dag: https://www.flickr.com/photos/doganorway/albums/72177720297368169

 

STORE MØTER. Huddly L1 er et smartkamera for inkluderende videomøter i mellomstore og store rom. Foto: Huddly

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Huddly hoved.jpg 3,77 MB (3999x2665)
Bilde - vedlegg til sak Huddly.jpg 3,26 MB (3999x2665)
Bilde - vedlegg til sak Huddly2.jpg 3,66 MB (3999x2451)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 16.03.2022 18:00
Teknisk løsning ZEVS AS