Banebrytende rigginnovasjon på Sørlandet
Nå har offshoreaktøren Cameron fått 560 000 kroner fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP) til å gå i gang med kartlegging og idéfase.
Borevæske sørger for en effektiv og stabil boreprosess, men en lang rekke hensyn må tas når det gjelder blanding, håndtering, rensing og resirkulering. Hittil har borevæskeprosessen vært styrt av sikkerhets- og tekniske hensyn, og det nye innovasjonsprosjektet skal se på denne prosessen som helhet.
– DIP er et unikt program i europeisk sammenheng, og appellerer til bedrifter og organisasjoner som har vilje til gjennomgripende endring. Ved å bruke designmetodikk som innovasjonsverktøy kan vi utfordre etablerte sannheter og oppnå reell nyskapning. Først da får vi radikalt bedre produkter og tjenester, og ikke bare finpussede versjoner av tidligere utgaver, sier Skule Storheill, innovasjonsdirektør og DIP-ansvarlig i Norsk Designråd.
Sju DIP-millioner til innovasjon
På landsbasis deles det i år ut over sju millioner kroner til alt fra offshoreindustri og helse til utdanningsprosjekter og skofabrikanter. I løpet av de fire årene programmet har eksistert har 69 prosjekter fått totalt 25 millioner kroner i starthjelp gjennom DIP. Pengene støtter idéfasen og sørger for at designdrevet innovasjonsmetodikk går som en rød tråd gjennom hele prosjektet.
(Pressenytt)
Her er alle årets DIP-mottakere: http://www.norskdesign.no/nyheter/syv-dip-millioner-til-nye-16-ideer-article23020-8849.html
Bildetekst:
Offshoreaktøren Cameron har fått 560 000 kroner fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP) til å gå i gang med kartlegging og idéfase. Foto: Cameron
FAKTABOKS
Dette er DIP:
* Regjeringen har hvert år siden 2009 gitt øremerkede midler til et innovasjonsprogram, for å stimulere til kompetanseoppbygging og investeringer i idéfasen.
* Siden første utdeling i 2009 har hele 479 virksomheter fra 90 bransjer søkt om til sammen 220 millioner kroner i innovasjonsstøtte.
* I løpet av fire år er det delt ut 25 millioner kroner til i alt 69 prosjekter.
* Rundt 40% av prosjektene har fokus på innovasjon av tjenester, mens de øvrige omfatter produkt, forretningsmodell og organisasjonsutvikling.
* DIP finansierer og igangsetter pilotprosjekter (Design Pilot) hos etablerte bedrifter og offentlige foretak. Hensikten er å teste ut helt nye innovasjonsverktøy som kan gi økt konkurransekraft og enda større brukertilfredshet.
* Programmet har som formål å øke innovasjonsgraden i norske bedrifter og offentlige foretak.
* Norsk Designråd leder programmet i samarbeid med Norges forskningsråd og Innovasjon Norge.
* Mer informasjon om DIP her: http://www.norskdesign.no/dip
Kontaktpersoner:
* Norsk Designråd, direktør FoU og innovasjonsprogrammer – Skule Storheill, mobil 901 03 361
* Norsk Designråd, informasjonsdirektør Grete Kobro, mobil 907 65 971