presseticker

Skip to main content

For ni år siden tok hurtigbåtene til Kolumbus en viktig kategoriseier da Innovasjonsprisen for universell utforming ble delt ut. Nå etterlyser Kulturdepartementet og Design og arkitektur Norge (DOGA) flere nyskapende og inkluderende tjenester, produkter, bygg og omgivelser fra Rogaland.
Rogaland og resten av Vestlandet ligger et stykke bak landsgjennomsnittet når det kommer til kildesortering av plastemballasje, viser en ny måling.
Laerdal Global Health fra Stavanger har laget et måleapparat som kan redde tusenvis av nyfødte. Economio fra Haugesund har skapt et brettspill som lærer unge verdien av penger. Produsent Espen Andersen fra Torvastad bruker design for å få musikkoppdrag over hele verden. Kolumbus har taklet stor trafikkøkning i Nord-Jæren med et imponerende kulturprogram. Det gir fire sterke DOGA-merker til Rogaland.
I løpet av drøyt to år har Circle K-kunder i Rogaland reddet 26 603 matporsjoner fra å bli kastet ved hjelp av en app. Aller flest stasjonsmåltider i Norge berges på Circle K Sævelandsvik.
Nesten 250 000 rogalendinger drikker kaffe hver dag. Stadig flere kjøper også kaffeavtalekopper, og nye tall viser at Koppen til Circle K blir mer populær.
Det er ingen fylker i landet der bilister gir så mye til Rosa sløyfe-aksjonen som i Rogaland. Totalt har fylkets stasjoner samlet inn om lag 583 000 kroner til brystkreftsaken i 2019. Nesten hver femte krone var det Circle K Forus som sto for.
DOGA Hedersmerket 2020 går til babyhjertemåleren til Laerdal Global Health.
Hjertemåleren til Laerdal Global Health fra Stavanger kan redde tusenvis av nyfødte. Brettspillet til Economio fra Haugesund lærer unge verdien av penger. En ny visuell identitet gjør at produsent Espen Andersen fra Torvastad får musikkoppdrag over hele verden. Nå er de alle nominert til selve DOGA Hedersmerket.
Oslo: Ifølge prognosene kommer innbyggere i Rogaland til å handle for 5,1 milliarder kroner i julemåneden desember. Grønt Punkt Norge frykter at mye emballasje ender i peisen eller restavfallet.
Hittil i år har vi levert inn seks prosent mer metallemballasje enn på samme tid i fjor. I Rogaland leveres 88 prosent av metallemballasjen til kildesortering, viser ferske tall.
I fjor kjempet Circle K-stasjoner i Stavanger, Sandnes, Haugesund, Gjesdal og Karmøy om å samle inn mest til Rosa sløyfe-aksjonen. Tirsdag 1. oktober blåses årets aksjon i gang på stasjoner over hele Rogaland.
Teknisk løsning ZEVS AS