presseticker

Skip to main content

Rogaland gjør rent bord på matredding – Stavanger på topp

  Publisert: 09.10.2025 05:20 - av  Henning Poulsen

BEST I NORGE. Danica Slettemark og de andre medarbeiderne på Circle K Forus har reddet mest stasjonsmat i Norge. Foto: Circle K Forus

REDDER MAT. Munawar Sultan Kiani, daglig leder ved Circle K Bjerke, og Mari Singstad, prosjektleder for Too Good To Go-samarbeidet i Circle K Norge, viser fram en forundringspose. Foto: Terje Borud

EN MILLION. Circle K har nå reddet én million porsjoner med overskuddsmat fra sine stasjoner i Norge. Foto: Terje Borud

Ingen i Norge redder så mye mat ved Circle Ks stasjoner som rogalendinger gjør. På pallen troner Stavanger, Gjesdal og Karmøy.

Hele 143 454 forundringsposer med mat er blitt reddet via Too Good To Go ved stasjoner i Rogaland siden 2017. På selskapets nasjonale Topp 20-liste over stasjoner som berger mest mat er åtte fra Rogaland!

 

– Det er veldig gøy å være best i landet – og jeg liker at det er så mange stasjoner i Rogaland som hevder seg helt i toppen. Ikke minst siden dette er med på å redusere matsvinn, som jo er hele poenget, sier Torbjørn Michaelsen, stasjonsleder på Circle K Forus i Stavanger.

 

Hele 16 028 forundringsposer er hittil reddet gjennom Too Good To Go-appen ved stasjonen hans. Det holder til suveren førsteplass på listen til Circle K i Norge.

 

Gode matrutiner er hemmeligheten

Hemmeligheten bak suksessen på Forus er ifølge Torbjørn Michaelsen gode rutiner.

 

– Vi har en plan for alt vi lager, og følger nøye med på datoene. Når maten nærmer seg fristen, legges den ut i appen. Vi er nøye med kvalitet, og bare mat som holder en god standard havner i posen, sier han.

 

På andreplass på den nasjonale listen finner vi Circle K Ålgård. Kundene ved stasjonen i Gjesdal kommune har reddet 14 658 poser. Deretter er det kort vei ned til tredjeplassen, som går til Circle K Sævelandsvik på Karmøy med 14 523 poser.

 

Circle K Klepp tar sjuende plass på den nasjonale listen med sine 12 231 reddede måltider, mens vi på niende plass finner Circle K Kvala i Haugesund med 11 836 poser.

 

Circle K Ølensvåg i Vindafjord, Circle K Lura i Sandnes og Circle K Randaberg kommer på henholdsvis 15., 18., og 19. plass med 10 505, 9710 og 9639 reddede måltider.

 

Én million måltider

På landsbasis har Circle K nettopp passert én million forundringsposer. Ifølge beregninger fra Too Good To Go har innsatsen reddet 1000 tonn mat fra å havne i søpla. Dermed har selskapet unngått unødvendig utslipp tilsvarende 2700 tonn CO2e-ekvivalenter.

 

Denne mengden utslipp tilsvarer å dyrke nesten 6000 tonn poteter – eller ta 7000 flyreiser mellom Oslo og London.

 

En av de første

– Én million reddede forundringsposer er en stor milepæl, forteller Ken Vanhoegaerden, daglig leder i Too Good To Go Norge og legger til;

 

– Den første forundringsposen fra Circle K ble reddet i 2017, noe som plasserer dem blant de første større bedriftene på appen. Siden den gang har de gjort en enorm innsats for å fortsette å redusere matsvinnet sitt.

 

Inspirert av den norske suksessen har samarbeidet blitt rullet ut i andre land i Circle K-systemet. Til sammen har selskapet nå reddet mer enn 2,5 millioner forundringsposer globalt gjennom partnerskapet.

 

Kaster 85 kilo mat per innbygger

I Norge kastes det hvert år mer enn 450 000 tonn spiselig mat, ifølge Matvett. Det tilsvarer 85 kilo per innbygger. Om lag halvparten skjer i husholdningene, mens én prosent av matsvinnet stammer fra kiosker og bensinstasjoner.

 

– Hver dag serverer vi mer enn 40 000 måltider ved våre stasjoner i Norge. Matsvinn er en nasjonal og global utfordring, og selv om vi står for en mindre del av det totale matsvinnet, er det viktig for oss å bidra til å redusere det mest mulig. Samarbeidet med Too Good To Go har gjort oss enda mer skjerpet, sier Mari Singstad, leder for samarbeidet med Too Good To Go i Circle K Norge.

(Pressenytt)

 

 

 

Bildetekster:

BEST I NORGE. Danica Slettemark og de andre medarbeiderne på Circle K Forus har reddet mest stasjonsmat i Norge. Foto: Circle K Forus

 

REDDER MAT. Munawar Sultan Kiani, daglig leder ved Circle K Bjerke, og Mari Singstad, prosjektleder for Too Good To Go-samarbeidet i Circle K Norge, viser fram en forundringspose. Foto: Terje Borud

 

EN MILLION. Circle K har nå reddet én million porsjoner med overskuddsmat fra sine stasjoner i Norge. Foto: Terje Borud

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Forus, daglig leder Torbjørn Michaelsen, mobil 97 10 66 10

* Circle K Norge, leder for kommunikasjon og bærekraft Kjetil Foyn, mobil 93 25 11 99

* Too Good To Go, pressesjef Linda Almstedt, presse@toogoodtogo.no

FAKTABOKS

2700 tonn CO2-ekvivalenter tilsvarer blant annet å:

* Lade en smarttelefon 588 788 011 ganger

* Produsere 15 561 960 kilo bananer

* Ha på en stekeovn i 3 395 372 timer

* Dyrke 5 869 565 kilo poteter

(Kilde: Mérieux Nutrisciences | Blonk, 2024)

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 09.10.2025 05:20
Teknisk løsning ZEVS AS