presseticker

Skip to main content

Både Bybanen, Brødrene Aa på Hyen, Høgskolen i Bergen og Hardanger Bestikk på Voss er tidligere vinnere av Innovasjonsprisen for universell utforming. Nå etterlyser Kulturdepartementet og Design og arkitektur Norge (DOGA) flere nyskapende og inkluderende tjenester, produkter, bygg og omgivelser fra Vestland.
Vestlandsfylkene ligger et stykke bak landsgjennomsnittet når det kommer til kildesortering av plastemballasje, viser en ny måling.
Mens Ida Wressel og Nikolina Søgnen fra Bergen vil at byggebransjen skal velge lokalt tre, blåser BAS-student Atdhe Illyrian Belegu liv i nedlagte kjøpesentre. Nå får de utmerkelsen DOGA-merket Nykommer.
Ida Wressel og Nikolina Søgnen fra Bergen jobber med å få byggebransjen til å velge lokale tresorter. Nå er de to unge arkitektene nominert til selve DOGA Hedersmerket.
Totalt 11 heldige vinnere fra Hordaland og Sogn og Fjordane delte på 110 000 kroner fra Returkartonglotteriet 2019.
Oslo: Ifølge prognosene kommer innbyggere i Hordaland til å handle for 5,8 milliarder kroner i julemåneden desember. Grønt Punkt Norge frykter at mye emballasje ender i peisen eller restavfallet.
DOGA Hedersmerket 2020 går til det vidstrakte landskapsprosjektet til Forsvarsbygg og 3RW arkitekter fra Bergen.
Austevoll Seaweed Farm har utviklet fire lekre tangprodukter. Avo Consulting bruker design for å unngå voksesmerter. Nå blir begge selskapene tildelt DOGA-merket.
I en årrekke har Forsvarsbygg med hjelp fra 3RW arkitekter rehabilitert og tilbakeført hundrevis av kvadratkilometer med gamle skytebaner og øvelsesfelt. Nå er de nominert til selve DOGA Hedersmerket.
I løpet av drøyt to år har Circle K-kunder i Hordaland reddet 8341 matporsjoner fra å bli kastet ved hjelp av en app. Aller flest måltider berges på Circle K Viken i Bergen.
Om lag 280 000 av innbyggerne i Hordaland drikker kaffe hver dag. Stadig flere kjøper også kaffeavtalekopper, og nye tall viser at Koppen til Circle K blir mer populær.
Teknisk løsning ZEVS AS