presseticker

Skip to main content

Notiser 12.2.2012

  Publisert: 12.02.2012 11:13 - av  Henning Poulsen
Oslo: Ressurssterke foreldre tar ansvar for at barna lærer å svømme når skolen svikter…mens tre av fem norske sjefer får strykkarakter. Her er to notiser fra Pressenytt.

Strømmer til svømmehaller

Oslo: Bare annenhver femteklassing kan svømme 200 meter, viser en undersøkelse fra Norsk Svømmeforbund og Redningsselskapet. Mange skolebasseng står fremdeles uten vann, og nå tar stadig flere foreldre selv ansvar for barnas svømmeopplæring. – Vi opplever en økning av familier som kommer hit for å bade og trene på å svømme i helgene, sier Pål Stenbro ved Drammensbadet. På landsbasis sier tre av fire femteklassinger at de lærte å svømme av foreldrene eller på svømmekurs. Bare 21 prosent av elevene lærte det på skolen. Jorunn Sundgot-Borgen, professor ved Norges Idrettshøyskole, frykter økte sosiale forskjeller blant barn og ungdom. – Det er prisverdig at foreldrene tar med barna i bassengene og er aktive sammen med dem. Men jeg antar at det er de samme foreldrene som i stor utstrekning også tilrettelegger for at ungene deres er aktive i andre sammenhenger, sier hun. Idrettsprofessoren mener det er uansvarlig av regjeringen å ikke følge opp kunnskapsmålet om svømmedyktighet.

(Pressenytt)

 

 

Norske ledere får stryk

Oslo: Tre av fem ledere er dårlige til å fordele oppgaver og koordinere arbeidet, viser en landsdekkende studie gjennomført for ledelsesorganisasjonen Lederne av analyse- og rådgivningsselskapet Great Place to Work Institute. I undersøkelsen kommer det frem at halvparten av sjefene kommuniserer dårlig med medarbeiderne. – God dialog mellom avdelingsledere, toppledelse og medarbeidere er alfa og omega i en virksomhet. Og som leder gjør du rett og slett ikke jobben din om du ikke kommuniserer, sier forbundsleder i ledelsesorganisasjonen Lederne, Jan Olav Brekke. Han mener innføringen av HR-ledelse i norsk arbeidsliv, med målstyring og karaktersettingen, er en betydelig tidstyv som gjør at mange ledere ikke får tid til nettopp å lede.

(Pressenytt)

Disse notisene er skrevet av Pressenytt for henholdsvis Drammensbadet og Lederne, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet.

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak drammensbadet_0146.jpg 6,91 kB (3744x5616)
Bilde - vedlegg til sak 50meter2.jpg 3,55 kB (3008x2000)

Publisert: 12.02.2012 11:13
Teknisk løsning ZEVS AS