presseticker

Skip to main content

Stor påskeaksjon i Stjørdal og Trondheim

  Publisert: 20.03.2024 10:49 - av  Henning Poulsen

GODE RÅD. Ingunn Handagard i NAF og Kjetil Svenheim i Circle K Norge gleder seg til å hjelpe påsketrafikanter over hele landet. Til høyre bilberger Egil Jakobsen. Foto: Terje Borud

Denne fredagen står NAF og Circle K klare i Trondheim og Stjørdal for å gjøre påsketrafikken så trygg som mulig. – Vi har ingen å miste. Enkle grep gjør turen tryggere og hyggeligere, sier Kjetil Svenheim i Circle K.

Snart skal tusener av trøndere stue bilen full med små og store familiemedlemmer, kjæledyr, skiutstyr og store mengder bagasje. Så bærer det ut i påsketrafikken. For mange av dem er målet er å besøke familie, overnatte på et høyfjellshotell eller å dra til én av landets nær 150 000 fjellhytter.

 

Nå får Trøndelags påsketrafikanter litt hjelp på veien. Fredag ettermiddag, 22. mars, arrangeres nemlig den årlige påskeaksjonen til NAF og Circle K Norge. Aksjonen besøker stasjonene Circle K Stjørdal samt Trondheim-stasjonene Circle K E6 Klett og Circle K Nardo.

 

– Målet vårt er å bidra til å unngå ulykker og sørge for at alle kommer seg trygt opp på fjellet. Det er gjerne mye stress og kav knyttet til utfarten. Vi ser at mange senker skuldrene når de kommer i prat med NAFs kunnskapsrike og lokalkjente eksperter, sier partneransvarlig Kjetil Svenheim i Circle K Norge.

 

Han forteller at påskeaksjonen til NAF og Circle K Norge er svært populær både hos voksne og barn. Foruten gode tips og råd, blir det både konkurranser, premier og overraskelser.

 

La skjermen være i fred når du kjører

Hindringene står i kø på veien opp til påskefjellet: Snø og vindkast, krevende føre, stengte veier og kolonnekjøring er blant utfordringene påskebilister ofte må takle. Noen trusler kommer også innenfra.

 

– Skjermene i bilen kan stjele oppmerksomheten. Nye biler har store skjermer som krever mange trykk å betjene. Still inn navigasjon, underholdning og klimaanlegg før du kjører, slik at du kan la skjermen i fred underveis. En trygg påskeutfart starter allerede når du pakker bilen og gjør deg klar til å kjøre, sier Ingunn Handagard, pressesjef i NAF.

 

Uoppmerksomme sjåfører

Hele én av to sjåfører oppgir at de har opplevd farlige trafikksituasjoner som følge av andre bilisters mobilbruk bak rattet. Dette kommer fram i en undersøkelse Norstat utførte for NAF høsten 2022. Samtidig innrømmer 1 av 10 at de selv har forårsaket farlige situasjoner fordi de har brukt mobilen under kjøring.

 

– Dette håper jeg folk passer spesielt godt på denne fredagen, når de kanskje har hele familien med i bilen. Et uoppmerksomt øyeblikk kan få fatale konsekvenser. Sving heller innom en rasteplass eller energistasjon hvis du må sjekke meldingene. Da får du og de andre i bilen en pause, noe som er bra for humøret og konsentrasjonen, sier Svenheim.

 

Også skjermene til de andre i bilen kan skape farlige situasjoner i trafikken. Ved kollisjon i 50 kilometer i timen vil et nettbrett komme susende fra baksetet med en kraft tilsvarende 12 kilo, viser en NAF-beregning.

(Pressenytt)

 

 

 

 

Bildetekst:

GODE RÅD. Ingunn Handagard i NAF og Kjetil Svenheim i Circle K Norge gleder seg til å hjelpe påsketrafikanter over hele landet. Til høyre bilberger Egil Jakobsen. Foto: Terje Borud

 

 

Kontaktpersoner:

* NAF, Ingunn Handagard, pressesjef, mobil 920 66 505

* Circle K Norge, partneransvarlig Kjetil Svenheim, mobil 93 45 29 56

* Circle K Norge, kommunikasjons- og bærekraftdirektør Kjetil Foyn, mobil 93 25 11 99

Faktabokser:

Her arrangeres påskeaksjonen i Trøndelag:

Circle K E6 Klett

Circle K Nardo

Circle K Stjørdal

 

 

Slik pakker du påskebilen:

• Den tyngste og største bagasjen skal legges nederst og innerst i bagasjerommet.

• Takboks bør kun brukes til skiutstyr og lette ting, som klær. Ta hensyn til hvor mye vekt både takboksen, takstativet og selve taket tåler.

• Fyll riktig mengde luft i hjulene.

• Rens dekkene før du drar. Salt binder veistøv og annen forurensing på dekkene og gjør dem glatte.

• Alle dyr må sikres. Hunden bør være i eget bur i bagasjerommet.

• Oppbevar kun myke ting i kupeen. Unngå at harde gjenstander ligger løst i bilen.

* Nettbrett og mobiler bør også sikres. Skaff en holder som festes til setet foran.

* Når bilen din er tungt lastet, oppfører den seg annerledes enn den pleier på veien. Kjør forsiktig!

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 20.03.2024 10:49
Teknisk løsning ZEVS AS