presseticker

Skip to main content

Bilister i Sogn og Fjordane har gitt 161 000 kroner til Rosa sløyfe

  Publisert: 06.11.2019 07:11 - av  Henning Poulsen
De siste tre årene har Circle K-stasjonene i Sogn og Fjordane samlet inn om lag 163 000 kroner til brystkreftsaken. Best i fylket i 2019: Circle K Florø.

Stasjoner som bader i rosa lys. Rosa bilvask, kaffekopper og kampanjeeffekter. BH-er hengende fra tak og vegger. Ansatte med nyfarget, rosa hår. Alt dette har blitt et forutsigbart høsttegn for folk som ferdes langs norske oktoberveier.

 

– I år donerte kunder ved 274 Circle K-stasjoner over hele landet mer enn 4,1 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen. Det betyr at vi nå har passert 30 millioner kroner i totalt innsamlet beløp for de åtte årene vi har hatt aksjonen, sier en stolt Sverre Rosén, administrerende direktør i Circle K Norge.

 

Stor giverglede i Florø

Fem stasjoner i Sogn og Fjordane var med på Rosa sløyfe-aksjonen i 2019. Circle K Florø var den stasjonen som samlet inn mest i fylket. Her ble det reist 14 065 kroner til brystkreftsaken. Deretter følger Circle K Førde med 11 550 kroner, Circle K Sogndal med 8150 kroner, Circle K Skei med 5510 kroner og Circle K Eid med 2382 kroner til Rosa sløyfe.

 

– Det er alltid stas å være best, men det sier også litt om givergleden til Florø-folket. Så vidt jeg husker har vi vært best de siste årene, og det er ikke tilfeldig, sier Ruben Solheim hos Circle K Florø.

 

Det har han helt rett i. Statistikken til Circle K viser at stasjonens hans tronet på innsamlingstoppen i Sogn og Fjordane både i 2016, 2017 og 2018. I fjor var det riktignok bare snakk om en knapp tusenlapp i forskjell mellom Florø og Førde.

 

– Vi hadde stort fokus på frivillige donasjoner de første to ukene, siden vi har så mange faste kunder. Jeg vil rette en stor takk til kundene våre, både for bidragene og tålmodigheten. I tillegg fortjener de ansatte stor heder for gjennomføringen av Rosa sløyfe. De er like gira hvert år, sier Solheim.

 

Rosa hovedsamarbeidspartner

Blant alle stasjonene i Norge var det Circle K Elverum som samlet inn mest i år, hele 111 600 kroner. Deretter fulgte Circle K Forus med 110 460 kroner. De to stasjonene duellerte om førsteplassen gjennom hele oktober.

 

På fylkesnivå samlet Rogaland inn mest penger – om lag 583 000 kroner, etterfulgt av Akershus, Hedmark og Oppland.

 

Circle K Norge er én av hovedsamarbeidspartnerne til Rosa sløyfe-aksjonen, som arrangeres av Kreftforeningen og Brystkreftforeningen.

 

Temaet for årets Rosa sløyfe-aksjon var «rosa forskjellsbehandling». Mens noen blir friske av én operasjon, må andre igjennom et lengre løp med både cellegift, stråling og hormonbehandling. Midlene fra årets Rosa sløyfe-aksjon går derfor til forskning på persontilpasset brystkreftbehandling.

(Pressenytt)

 

 

FAKTABOKS

Disse stasjonene samlet inn mest i Sogn og Fjordane:

1. Circle K Florø

2. Circle K Førde

3. Circle K Sogndal

4. Circle K Skei

5. Circle K Eid

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Florø, Ruben Solheim, mobil 90 02 36 49

* Circle K, pressetalsmann Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 06.11.2019 07:11
Teknisk løsning ZEVS AS