Vestfolding går for gull i grilling
Oslo: Det ligger an til å bli et knallhardt oppgjør over grillglørne i Sofienbergparken lørdag. Med muskler fra blant annet Tønsberg og Iran satser The Comfort team på å hevde seg i NM.
Norge har mange ganger vist at de har kokker i verdensklasse. På lørdag blir det harde slag – og mye latter – over kullet i NM i grilling.
Hittil er 13 lag påmeldt, deriblant The Comfort team. Lagspillerne kommer fra Tønsberg, Oslo, Bergen og Iran – Vi var med i fjor for første gang. Det var veldig moro og lærerikt. Vi liker å lage mat, spesielt å grille. Det er sosialt og teamarbeid, sier lagleder Terje Ness.
Han mener grilling er ekstra gøy fordi det handler om å skape god mat ute i det fri. Da kan alle kan følge med hvordan en tilbereder maten – og den smaker ekstra godt.
Årets grillfest begynner klokken åtte om morgenen og vinnerne kåres samme ettermiddag. – Dette er en folkefest med matglede, smaksprøver og mye moro, lover informasjonssjef Åse Kringlebotn i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
Varmer opp med grillfester
Lagene har alle grillet, smakt og finstudert seg fram til det de mener dommerne vil falle for. Ness tror deres flerkulturelle innslag gir laget deres en ekstra styrke. – Flere på laget har lang erfaring med grilling. En av dem har drevet grillrestaurant i Texas og Iran har lang tradisjon for å tilberede mat på grill, sier han.
The Comfort team har trent på alle rettene under samlinger i forkant. Trent har også Sviddmat.no fra Oslo. Med mottoet ”grill alt alltid” vil de forsvare NM-tittelen fra i fjor. – Vi lader opp med et par treninger i forkant. Her legger vi vekt på det sosiale ved grillingen, så en trening varer gjerne en hel helg, forteller Ole Petter Gjerustad.
De tidligere vinnerne fra Tres Diablillos finner vi nå i Team BarbieQ. De er revansjesugne. Nå vil de hente NM-tittelen tilbake. – Vi har hatt flere treningssamlinger der vi snakker, koser oss og nyter god mat. I år har vi også fått med oss to matgale hobbykokker som en ekstra vitamininnsprøytning, forteller lagleder Jan Ivar Nykvist.
Sunt fokus
Årets NM har temaet "Grilling med sunn glød". En fersk undersøkelse gjennomført for Matprat viser at nordmenn er mer opptatt av sunnhet når vi griller i dag enn vi var for fem år siden. Derfor er grad av sunnhet tatt med som et kriterium som er med i hele konkurransen.
– Det er tre forhold som avgjør om grillmaten blir sunn: Det første er råvaren du griller, det andre er tilbehøret og det tredje er selve grillmetodene, forklarer Kringlebotn.
Denne utfordringen tar The Comfort team på strak arm. – Vi har erfaring med å grille alt av grønnsaker, fisk og kjøtt. Også gjelder det å tilberede maten slik at den også fremstår som sunn og delikat, sier Ness.
Lagene skal vurderes både av en folkejury og en fagjury, der folkejuryen er åpen for alle. Påmeldingsfristen for grillag går ut onsdag klokken 12.
(Pressenytt)
Kontaktpersoner:
- MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, matrådgiver / presseansvarlig Oda Christensen, mobil 93 65 25 22
- MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Bjørn Tore Teigen, tlf. 22 09 25 52, mobil 91 51 95 52
- The Comfort team, Terje Ness, mobil 92 61 26 03.
* I Sofienbergparken i Oslo, lørdag 4. juni.
* Lagene konkurrerer i fem kategorier:
- Grilltallerken, hvor hovedingrediensen består av kyllingfilet.
- Grilltallerken, hvor hovedingrediensen består av svin ytrefilet.
- Grilltallerken, hvor hovedingrediensen består av storfe mørbrad.
- Åpen klasse (selvvalgt hovedingrediens, som laget selv må medbringe):
- Bedømming av grillagets stand og arbeid. Premieringen vil hete: ”Showmans hip”.
* Følgende lag er påmeldt: Team Ytreeide, De Frustrerte Bondepiger og Kapteinen, Animal Farm - Orwell`s favourites, Bar-Bää-Ko, Teameat.net, Sviddmat.no, The Comfort team, Kjærlighet på pinne, Team BarbieQ, Hotspot, Krosby burningteam, Aloha XO Luau og Grill Invaders.