presseticker

Skip to main content

Sunn pris til stolt hane

  Publisert: 15.10.2010 07:00 - av  Henrik Arneberg

STOLT SOM EN HANE: Anne Mari Halsan deler ut prisen til Martin Wangen, kategorisjef, Den Stolte Hane, Foto Johnny Sivertsen

Oslo: Under NM i kjøttprodukter stakk fjørfeprodusenten Den Stolte Hane fra Gjøvik av med årets sunneste pris, Nøkkelhullsprisen.

Nøkkelhullet er et offisielt merke for sunn mat, og den nyopprettede Nøkkelhullsprisen ble delt ut for første gang i år.

 

– Dette er stort og viser at produktene våre holder høy kvalitet. Vi er blitt vurdert som best i klassen av toppkvalifiserte dommere. I tillegg er det spesielt morsomt at vi får tildelt en hederspris på kyllingfilet, som er et av våre kjerneprodukter, sier kategorisjef Martin Wangen i Den Stolte Hane.

 

Anne Mari Halsan i Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt mener at nøkkelhull er en nyttig merking, som viser at varen er god og sunn.

 

– Kjøttbransjen jobber aktivt for å fremme sunne og gode kjøttprodukter. Det er viktig å løfte fram dyktige produsenter som kontinuerlig arbeider med å sikre forbrukerne gode kvalitetsprodukter, sier hun.

 

Over 400 produkter deltok i norgesmesterskapet. Det ble delt ut priser i klassene pølser, posteier, pålegg, spekemat, kjøttkaker, kjøkkenklart og ferdigmat, samt hederspriser til økologisk mat, småskalaprodusenter, nøkkelhullsmerket mat og vilt.

 

Kontaktperson:

* Kjøtt- og Fjørfebransjens Landsforbund, kommunikasjons- og organisasjonssjef Hulda Tronstad Nydal, mobil 992 61 816

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak _nøkkelhullsprisen.jpg 49,88 kB (4380x3131)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.10.2010 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS