presseticker

Skip to main content

Sølvmedalje til Ålesund-svenn i kjøtt-NM

  Publisert: 31.08.2007 07:00 - av  Tale B. Jordbakke

Liv Tuva fra Meny AS i Ålesund kjempet helt i toppen under årets norgesmesterskap i kjøtt i Ålesund. Foto: Tale B. Jordbakke/Pressenytt

Ålesund: Til tross for en blodig finger tidlig i konkurransen klarte Liv Tuva (29) fra Ålesund å sikre sølvet under norgesmesterskapet i kjøtt fredag.

Publikums tenner løp i vann da deltagerne i svenneklassen i norgesmesterskapet i kjøtt presenterte produktene de hadde laget i løpet av tre timers hardt arbeid. Og da medaljene skulle deles ut, var det en tydelig overrasket sølvvinner som ble ropt opp til seierspallen.

 

– Dette var vanvittig moro. Jeg har kommet mye lengre enn jeg turte å håpe på i forkant, sier Tuva, som i dag jobber som ferskvarekonsulent på Meny Servicekontoret i Ålesund.

 

Dramatikken var til å ta og føle på i første del av konkurransen, da Ålesund-jenta fikk kutt i fingeren som ikke ville stoppe og blø. – Jeg ble veldig stresset da jeg kuttet meg i fingeren under grovstykkingen, men heldigvis gikk det fint, forteller Tuva.

 

Norsk magi

Seieren i norgesmesterskapet gikk til Øyvind Skjerstad Ramsøy fra Meny Stadiontunet i Sandefjord, mens bronsen gikk til vinnerens tidligere læremester Johnny Guthe, som kommer Meny Indre Havn, også i Sandefjord. Hoveddommer Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for kjøtt var mektig imponert over bordene svennedeltagerne leverte i Ålesund på fredag.

 

– Nå begynner de å bli så gode at det er vanskelig å vite hva man skal skille de på. Produktene er kreative, og de lages i forbrukervennlige størrelser. Om det er noe jeg vil utfordre deltagerne på, må det være kreativitet på lammeprodukter, spesielt med tanke på at vi nå går lammesesongen i møte, sier Teigen.

 

Han forteller at grovstykkingen var det som ble avgjørende for de to sandefjordingene under årets mesterskap, mens sølvvinner Liv Tuva scoret høyt på presentasjonen.

 

– Jeg satset på Norge og norsk natur, og lot det være et gjennomgående tema for produktene mine. Jeg er opptatt av de skal se like gode ut som de smaker, og det tror jeg dommerne likte, sier Tuva.

 

Ønsker flere deltagere

Alle medaljevinnerne fra årets mesterskap representerte forskjellige butikker i kjeden Meny. Nå ønsker arrangørene flere konkurrenter i årene framover, og utfordrer resten av kjøttbransjen.

 

– Vi har så mange dyktige mennesker som jobber med faget i kjøttbransjens egne spesialforretninger og i andre dagligvarekjeder rundt i landet. Nå er det på tide at disse tar tak i sine ansatte og viser dem fram under Norgesmesterskapet.

 

Kjeden Meny er en av aktørene som satser tungt på NM, og de hadde i forkant av mesterskapet laget et eget treningsopplegg for sine lærlinger og svenner.


– All ære til de som har konkurrert her i dag, men neste år hadde det vært moro å se flere bedrifter representert ved bordene, sier Espen Lynghaug, fagsjef i Kjøttindustriens Fellesforening.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Liv Tuva, mobil 41 26 84 68

* Hoveddommer Bjørn Tore Teigen, Opplysningskontoret for kjøtt, mobil 91 51 95 52

* Fagsjef Espen Lynghaug, Kjøttindustriens Fellesforening, mobil 97 58 64 95

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Liv Tuva nm 07_web.jpg 27,11 kB (600x900)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Opplysningskontoret for egg og kjøtt, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 31.08.2007 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS