presseticker

Skip to main content

Rogalendinger går for gull i grilling

  Publisert: 31.05.2011 08:00 - av  Guro Sollien Eriksrud

KLARE FOR KAMP: De frustrerte bondepikene fra grill-NM i 2010. Foto: Foto: Caroline B. Ellingsen

KLARE FOR KAMP: Kapteinen og hans Ålgård-piker er klare til dyst over grillglørne. Foto: Privat

 

FRA MASTERCHEF: John Garvik fra Stavanger, bosatt i Gjesdal, deltok i ”Masterchef” på TV3 i fjor. Nå er han klar for grillkamp.

 

 

 

Oslo: Med frustrerte bondepiker og sunne hemmeligheter er fire grillelskere fra Ålgård og Stavanger klare for kamp på lørdag. Der satser de på å hente NM-gull i grilling hjem til Rogaland.

Norge har mange ganger vist at de har kokker i verdensklasse. På lørdag blir det harde slag – og mye latter – over grillkullet i Sofienbergparken i Oslo. Da skal Norges beste grillere kåres.

 

Hittil er 13 lag påmeldt, deriblant De Frustrerte Bondepiger og Kapteinen fra Ålgård. Laget ledes av John Garvik, som tidligere har deltatt i ”Masterchef” på TV3. – Vi vil være med fordi vi elsker å grille, og har deltatt tidligere med gode resultater, sier Garvik.

 

Årets grillfest begynner klokken åtte om morgenen og vinnerne kåres samme ettermiddag. – Dette er en folkefest med matglede, smaksprøver og mye moro, lover informasjonssjef Åse Kringlebotn i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

 

Varmer opp med grillfester

Lagene har alle grillet, smakt og finstudert seg fram til det de mener dommerne vil falle for. – Vi lader opp med "byggemøter" hvor vi trener og går igjennom oppgavene. Det vil si at vi griller og griller – og har det gøy sammen, forteller lagkaptein Garvik.

 

Han satser på at erfaring, gode oppgaver og liv på standen vil gi pallplass. På øverste trinn fant vi i fjor Sviddmat.no, som jobber for å forsvare NM-tittelen.

– Vi lader opp med et par treninger i forkant. Her legger vi vekt på det sosiale ved grillingen, så en trening varer gjerne en hel helg, forteller Ole Petter Gjerustad.

 

Revansjesugne Team BarbieQ, tidligere Tres Diablillos, går for å hente tittelen tilbake. – Vi har hatt flere treningssamlinger der vi snakker, koser oss og nyter god mat. I år har vi også fått med oss to matgale hobbykokker som en ekstra vitamininnsprøytning, forteller lagleder Jan Ivar Nykvist.

 

Sunt fokus

Årets NM har temaet "Grilling med sunn glød". En fersk undersøkelse gjennomført for Matprat viser at nordmenn er mer opptatt av sunnhet når vi griller i dag enn vi var for fem år siden. Derfor er grad av sunnhet tatt med som et kriterium som er med i hele konkurransen.

 

– Det er tre forhold som avgjør om grillmaten blir sunn: Det første er råvaren du griller, det andre er tilbehøret og det tredje er selve grillmetodene, forklarer Kringlebotn.

De Frustrerte Bondepiger og Kapteinen tar den sunne utfordringen på stort alvor. – Vi regner på kalorier og ser på helheten på hver eneste oppgave, sier Garvik, som gleder seg veldig.

 

Lagene skal vurderes både av en folkejury og en fagjury, der folkejuryen er åpen for alle. Påmeldingsfristen for grillag går ut onsdag klokken 12.

(Pressenytt)

Kontaktpersoner:

  • MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, matrådgiver / presseansvarlig Oda Christensen, mobil 93 65 25 22
  • MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Bjørn Tore Teigen, tlf. 22 09 25 52, mobil 91 51 95 52
  • De Frustrerte Bondepiger og Kapteinen, John Garvik, mobil 93 49 17 13.

 

 

NM i grilling:

* I Sofienbergparken i Oslo, lørdag 4. juni.

* Lagene konkurrerer i fem kategorier:

  1. Grilltallerken, hvor hovedingrediensen består av kyllingfilet.
  2. Grilltallerken, hvor hovedingrediensen består av svin ytrefilet.
  3. Grilltallerken, hvor hovedingrediensen består av storfe mørbrad.
  4. Åpen klasse (selvvalgt hovedingrediens, som laget selv må medbringe):
  5. Bedømming av grillagets stand og arbeid. Premieringen vil hete: ”Showmans hip”.

* Følgende lag er påmeldt: Team Ytreeide, De Frustrerte Bondepiger og Kapteinen, Animal Farm - Orwell`s favourites, Bar-Bää-Ko, Teameat.net, Sviddmat.no, The Comfort team, Kjærlighet på pinne, Team BarbieQ, Hotspot, Krosby burningteam, Aloha XO Luau og Grill Invaders.

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Opplysningskontoret for egg og kjøtt, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 31.05.2011 08:00
Teknisk løsning ZEVS AS