presseticker

Skip to main content

Rørt til tårer av økologipris

  Publisert: 15.10.2010 07:00 - av  Henrik Arneberg

RØRT HEDERSPRISVINNER: Gjermund Stormoen deler ut prisen til Kjersti Sørby (midten), merkevaresjef i Nortura. Foto: Johnny Syversen

Oslo: Norgården ovnsbakt leverposteien fra Nortura mottok i går kveld hederspris for beste økologiske kjøttprodukt.

Prisen ble delt ut under Norgesmesterskapet i kjøttprodukter, som arrangeres av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund i samarbeid med Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

 

– Det stilles strenge krav til bedrifter som driver økologisk produksjon. Produktene skal framstilles uten bruk av kunstige smaks- og fargestoffer, og med strenge restriksjoner på bruk av konserveringsmidler. Norgården gjør en stor innsats på dette området, sier administrerende direktør i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, Dag Henning Reksnes.

 

En tårevåt Kjersti Sørby, merkevaresjef i Oslo-bedriften Nortura, tok imot prisen.

– Det ligger utrolig mye arbeid bak dette produktet. Denne prisen betyr vanvittig mye for oss og for alle dem som er opptatt av økologi, sa hun.

 

Over 400 produkter deltok i norgesmesterskapet. Det ble delt ut priser i klassene pølser, posteier, pålegg, spekemat, kjøttkaker, kjøkkenklart og ferdigmat, samt hederspriser til økologisk mat, småskalaprodusenter, nøkkelhullsmerket mat og vilt.

 

Kontaktperson:

* Kjøtt- og Fjørfebransjens Landsforbund, kommunikasjons- og organisasjonssjef Hulda Tronstad Nydal, mobil 992 61 816

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.10.2010 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS