Rørt til tårer av økologipris
Prisen ble delt ut under Norgesmesterskapet i kjøttprodukter, som arrangeres av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund i samarbeid med Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
– Det stilles strenge krav til bedrifter som driver økologisk produksjon. Produktene skal framstilles uten bruk av kunstige smaks- og fargestoffer, og med strenge restriksjoner på bruk av konserveringsmidler. Norgården gjør en stor innsats på dette området, sier administrerende direktør i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, Dag Henning Reksnes.
En tårevåt Kjersti Sørby, merkevaresjef i Oslo-bedriften Nortura, tok imot prisen.
– Det ligger utrolig mye arbeid bak dette produktet. Denne prisen betyr vanvittig mye for oss og for alle dem som er opptatt av økologi, sa hun.
Over 400 produkter deltok i norgesmesterskapet. Det ble delt ut priser i klassene pølser, posteier, pålegg, spekemat, kjøttkaker, kjøkkenklart og ferdigmat, samt hederspriser til økologisk mat, småskalaprodusenter, nøkkelhullsmerket mat og vilt.
Kontaktperson:
* Kjøtt- og Fjørfebransjens Landsforbund, kommunikasjons- og organisasjonssjef Hulda Tronstad Nydal, mobil 992 61 816