presseticker

Skip to main content

Premierte julesylter fra Nordland

  Publisert: 22.11.2006 07:00 - av  Tale B. Jordbakke

Produktsjef i Spis Norge, Tom Erik Næss, tok i mot medaljene på vegne av Spis Kuraas og Spis H A Hansen. Foto: Pressenytt

Oslo: Sylterull fra Spis Kuraas og ribberull fra Spis H A Hanssen er noe av det aller gjeveste du kan få servert på juletallerken i år. Vinnerne av NM i juleprodukter 2006 er nå kåret, og nordlandsbedriftene sikret seg både sølv og bronse.

Onsdag 22. november ble det klart hvem som lager Norges beste juleprodukter. Kjøttbransjens Landsforbund arrangerte mesterskapet i samarbeid med Opplysningskontoret for kjøtt, og det ble kåret vinnere i tre ulike klasser.

 

Påleggsmestere

De tre klassene det ble kjempet i var Pinnekjøtt, Julepølse og Julepålegg. Produktene ble bedømt etter kriteriene smak og lukt, tekstur og konsistens og utseende og farge.

 

I Norgesmesterskapet deles det ut både gull-, sølv- og bronsemedaljer, avhengig av poengsum. Men bare den aller beste i hver klasse kan smykke seg med norgesmestertittelen. 39 poeng eller mer gir gull, over 37 poeng gir sølv, mens du trenger 35 poeng for å få bronse.

 

Både Spis Kuraas fra Narvik og Spis H A Hanssen fra Mo i Rana hevdet seg i toppen i klassen for julepålegg. Førstnevnte fikk tildelt en sølvmedalje for sin sylterull, mens Spis H A Hanssen fikk bronse for sin ribberull.

 

Tom Erik Næss er produktsjef i Spis Norge, og tok i mot medaljene på vegne av Spis Kuraas og Spis H A Hansen. Han var svært stolt over resultatet til de to bedriftene.

 

– Bak dette ligger en kjempeinnsats samt en god porsjon yrkesstolthet fra mennesker som er opptatt av det faget de driver med. Det er veldig morsomt å se at bedrifter som produserer for en storindustri lager produkter som ligger helt i toppsjiktet av kjøttprodukter i Norge, sier Næss.

 

Krevende mesterskap

– Juleproduktenes NM er alltid veldig spennende, og det krever ekstra mye av produsentene å være på topp med produkter som de bare lager én gang i året. Våre fagdommere har gjort en stor innsats for at alle skal ha mulighet til å servere den perfekte julepølsen på julekvelden og det beste pinnekjøttet på nyttårsaften, sier en fornøyd Bjørn-Ole Juul-Hansen fra Kjøttbransjens Landsforbund.

Også hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen var svært fornøyd med årets NM.

 

– Alle produktene som får medalje er selvsagt veldig, veldig gode, sier Teigen, som mener nivået på særlig pinnekjøtt og julepålegg var svært høyt i år. Hele sju ulike pinnekjøttvarianter fikk gullmedalje, mens to produkter i hver av de resterende klassene heretter kan smykke seg med gullmedalje.

 

Kontaktpersoner:

Assisterende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 91 35 93 82

* Informasjonsansvarlig Kristin Stormo, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 48 15 51 34

* Informasjonsleder Thomas Tangen, Opplysningskontoret for kjøtt, mob. 93 05 35 55.

 

 

Norgesmestere i Kjøttprodukter 2006, julemat:

- Pinnekjøtt: Pers Kjøkken, Vestfold.

- Julepølse: Finsbråten, Akershus

- Julepålegg: Leiv Vidar Slakterforretning, Buskerud

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Nordland_Spis.jpg 29,13 kB (299x448)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 22.11.2006 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS