presseticker

Skip to main content

Premiert pinnekjøtt fra Sør-Trøndelag

  Publisert: 22.11.2006 07:00 - av  Tale B. Jordbakke

Tom Erik Næss som er produktsjef i Spis Norge, tok i mot medaljene på vegne av Spis Oppdal. Han var svært stolt over resultatet fra bedriften. Foto: Tale B. Jordbakke/Pressenytt

Oslo: Pinnekjøtt fra Spis Oppdal i Sør-Trøndelag er noe av det aller gjeveste du kan få servert på juletallerken i år. Vinnerne av NM i juleprodukter 2006 er nå kåret.

Onsdag 22. november ble det klart hvem som lager Norges beste juleprodukter. Kjøttbransjens Landsforbund arrangerte mesterskapet i samarbeid med Opplysningskontoret for kjøtt, og det ble kåret vinnere i tre ulike klasser.

 

Bronse til Spis Oppdal

De tre klassene det ble kjempet i var Pinnekjøtt, Julepølse og Julepålegg. Produktene ble bedømt etter kriteriene smak og lukt, tekstur og konsistens og utseende og farge.

 

I Norgesmesterskapet deles det ut både gull-, sølv- og bronsemedaljer, avhengig av poengsum. Men bare den aller beste i hver klasse kan smykke seg med norgesmestertittelen. 39 poeng eller mer gir gull, over 37 poeng gir sølv, mens du trenger 35 poeng for å få bronse.

 

Fra Norges største lammekommune imponerte Spis Oppdal dommerne tilstrekkelig til å få tildelt en bronsemedalje for sitt pinnekjøtt.

 

Tom Erik Næss er produktsjef i Spis Norge, og tok i mot medaljene på vegne av Spis Oppdal. Han var svært stolt over resultatet.

 

– Bak dette ligger en kjempeinnsats samt en god porsjon yrkesstolthet fra mennesker som er opptatt av det faget de driver med. Det er veldig morsomt å se at bedrifter som produserer for en storindustri lager produkter som ligger helt i toppsjiktet av kjøttprodukter i Norge, sier Næss.

 

Krevende mesterskap

– Juleproduktenes NM er alltid veldig spennende, og det krever ekstra mye av produsentene å være på topp med produkter som de bare lager én gang i året. Våre fagdommere har gjort en stor innsats for at alle skal ha mulighet til å servere den perfekte julepølsen på julekvelden og det beste pinnekjøttet på nyttårsaften, sier en fornøyd Bjørn-Ole Juul-Hansen fra Kjøttbransjens Landsforbund.

Også hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen var svært fornøyd med årets NM.

 

– Alle produktene som får medalje er selvsagt veldig, veldig gode, sier Teigen, som mener nivået på særlig pinnekjøtt og julepålegg var svært høyt i år. Hele sju ulike pinnekjøttvarianter fikk gullmedalje, mens to produkter i hver av de resterende klassene heretter kan smykke seg med gullmedalje.

 

Kontaktpersoner:

Assisterende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 91 35 93 82

* Informasjonsansvarlig Kristin Stormo, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 48 15 51 34

* Informasjonsleder Thomas Tangen, Opplysningskontoret for kjøtt, mob. 93 05 35 55.

 

 

Norgesmestere i Kjøttprodukter 2006, julemat:

- Pinnekjøtt: Pers Kjøkken, Vestfold.

- Julepølse: Finsbråten, Akershus

- Julepålegg: Leiv Vidar Slakterforretning, Buskerud

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Sør-Trøndelag_Spis Oppdal.jpg 27,43 kB (299x448)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 22.11.2006 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS