presseticker

Skip to main content

Oslo-paté kåret til årets beste tradisjonsprodukt

  Publisert: 19.11.2009 07:00 - av  Henrik Arneberg

Norges beste tradisjonsprodukt: Representanter fra A. Strøm Larsen viser stolt fram prisen for Årets tradisjonsprodukt. Foto: Henrik Arneberg

Oslo: Etter å ha smakt seg gjennom nesten 170 kjøttprodukter har en fagtung jury endelig funnet Norges beste julemat. A. Strøm-Larsen fra Torshov vant prisen for Norges beste tradisjonsprodukt.

De 12 fagdommerne har kåret Norges mest smakfulle julefavoritter. Julematen deles inn i sju klasser; Pinnekjøtt, julepølse, julepålegg, medisterkaker, sylte, ferdigstekt eller -kokt julemat og årets tradisjonsprodukt.

 

I tillegg til at de tre beste produktene i hver klasse ble kåret, ble det også utdelt gull-, sølv- og bronsemedaljer etter poengsum.

 

Produsenten A. Strøm-Larsen AS fra Torshov i Oslo sikret seg årets pris for beste tradisjonsprodukt med sin velsmakende julepate. Prisen ble delt ut av statssekretær i Landbruks- og matdepartementet Ola T. Heggem. I tillegg fikk den tradisjonsrike kjøttbutikken gullmedalje for juleskinke i klassen for ferdigkokt julemat og bronsemedaljeplasser i kategoriene julepålegg og pinnekjøtt.

 

– Dette er priser det ligger mye prestisje i å vinne. Her konkurrerer store og små produsenter fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord, opplyser administrerende direktør Dag Henning Reksnes i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF).

 

– Vi har aldri hatt så mange produkter påmeldt i konkurransen som i år, så dette er en jevn og hard konkurranse. Det skyldes ikke bare antallet, men snarere at flere produsenter holder høy standard. Her har Strøm-Larsen virkelig levert varene, sier Reksnes.

 

Sikrer gode produkter

Reksnes forklarer at produktene blir bedømt som salgsvare og serveringsklar vare etter mellom 25 og 40 kriterier, av minst fire fagdommere. – Vi merker at stadig flere produsenter ønsker å delta slik at de kan få vurdert produktene sine. I år var det et høyt nivå innenfor alle klassene.

 

Konkurransens hoveddommer Mette Juberg Varan mener kåringen er en vinn-vinn-situasjon. – Bedriftene får tilbakemelding på sine produkter slik at de kan forbedres, mens forbrukerne får god veiledning slik at de kan finne fram til de beste produktene, opplyser hun.
(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, kommunikasjons- og organisasjonssjef Hulda Tronstad Nydal, mobil 99 26 18 16

* Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, administrerende direktør Dag Henning Reksnes, mobil 95 04 40 49

Årets julematvinnere:

Årets pinnekjøtt: Smedstuen Gård AS, Akershus, urøkt pinnekjøtt

Årets tradisjonsprodukt: A. Strøm-Larsen AS, Oslo, julepate

Årets ferdig stekt/kokt julemat: Jens Eide AS, Aust-Agder, bayonneskinke

Årets sylte: Slakter Frivold AS, Vest-Agder, Slakter Frivolds julesylte
Årets medisterkaker: Lynum Gårdsmat AS, Nord-Trøndelag, håndstekte medisterkaker

Årets julepålegg: Leiv Vidar Slakterforretning AS, Buskerud, ribberull

Årets julepølse, Annen pølse til jul: Arne Børresen AS, Hedmark, innmatpølse

Årets julepølse, Julepølse Røkt: SPIS Storkjøkken, Vest-Agder, vossakorv

Årets julepølse: Leiv Vidar AS, Buskerud, fin julepølse

 

Flere resultater er å finne på www.kjottbransjen.no.

 

Lokale vinnere, Oslo:

 

Tradisjonsprodukt:

Årets tradisjonsprodukt: Julepate A. Strøm-Larsen AS, Torshov

 

Urøkt pinnekjøtt

Bronse: Urøykt pinnekjøtt kutta av vossalam Unil - Jacobs Utvalgte, Holtet

 

Røkt pinnekjøtt

Bronse: Røkt pinnekjøtt A. Strøm-Larsen AS, Torshov

Bronse: Eldhusrøykt pinnekjøtt Nortura, Økern

 

Julepålegg:

Bronse: Ribberull A. Strøm-Larsen AS, Torshov

 

Julemat ferdigstekt/-kokt

Gull: Juleskinke A. Strøm-Larsen AS, Torshov

 

Medisterkaker

Bronse: Gilde kokt julepølse Nortura, Økern

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Opplysningskontoret for egg og kjøtt, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.11.2009 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS