presseticker

Skip to main content

Oslo gjorde rent bord i grill-NM

  Publisert: 04.06.2011 17:44 - av  Guro Sollien Eriksrud

GULLCHAMPIS: Vinnerne av NM i grilling, Team BarbieQ, fikk seg en god dusj champis fra fjorårts vinnere, Sviddmat.no. Lagleder Jan Ivar Nykvist med pokalen. Foto: Johnny Syversen

Oslo: Det er ikke lenger noen tvil: Landets beste grillere bor i Oslo. Over varm røyk under stekende sol kjempet Team BarbieQ seg helt til topps i NM i grilling i dag.

Sola stekte og grillrøyken lå som et teppe over Sofienbergparken i dag. Det sjeldent publikumsvennlige norgesmesterskapet i grilling besto av mange smaksprøver, musikk og sosial sommerstemning. Hovedstaden feide all motstand til side på hjemmebane under det årlige norgesmesterskapet: Alle de tre medaljene i NM i grilling gikk til Oslo-lag. Og øverst av dem alle tronet Team BarbieQ.

– Vi klarte det! Barbie er tilbake, jublet lagleder Jan Ivar Nykvist mens champisen sildret ned fra håret.

 

Nykvist hadde på forhånd lovet at de skulle satse hardt for å skille seg ut – og det klarte de. På sølv- og bronsjeplass fant vi Krosby Burningteam og Sviddmat.no – også de fra Oslo.

 

Imponerte folk og fag

Grill-NM ble arrangert for 7. gang i år. – Vi er veldig imponert over lagene. Nivået var høyt i teten, sier arrangør Bjørn Tore Teigen i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

 

I underkant av 90 grillelskere fordelt på 14 lag feiret og konkurrerte, lo og svettet over grillene. Til bestemte tidsfrister løp de over plassen for å levere maten til dommerne.

 

– Mmm, denne sausen var god, mumlet smaksdommerne i hvite frakker i kor, satte brillene på nesen og fylte inn i skjemaet sitt. – Dette kunne jeg gjerne hatt til middag – med en god rødvin til. Mørt og fint, godt avstemt, fortsetter dommer og pølsemakermester Marie Steinslien om rett nummer 14.

 

Et stykke bortenfor sitter spente folkedommere. De har vært rundt hos de ulike lagene og fått noen tips. Nå får de første rett servert – og selv plastkniven sklir fint igjennom kjøttet. – Det er et godt tegn. Den var mør og fin, sier Craig Jøntvedt.

 

Vinnerlaget Team BarbieQ imponerte både folkejuryen og fagjuryen. Det gjorde også mange av de andre lagene. – Det har vært mye kreativ bruk av ingredienser og råvarer. Her har det også vært mye matglede, sier hoveddommer Trine Thorkildsen, som er særlig fornøyd med at lagene har vist at sunn mat ikke trenger å være kjedelig.

 

Med barbie på laget

De entusiastiske grillerne på Team BarbieQ klarte tydeligvis også å innfri kravet om å levere sunn mat, og viste tidlig i konkurransen at de var sultne på gull. Etter kåringen av tre klassevinnere og triveligste stand, ble det klart at Sviddmat.no, fjorårets vinner, måtte gi fra seg pokalen. – Vi er veldig fornøyde med det vi har levert. Den største utfordringen i år var å sørge for sunn mat i tillegg til at det skal være godt, sier en stolt Nykvist.

 

Også Andreas Gulhav Hansen fra Sviddmat.no jublet i champagne, selv om han og laget måtte gi fra seg pokalen fra i fjor. – Dette er en suksess. Grille kan vi, sier han.

Også vinnernes stand, dekorert med barbieeffekter, gjorde seg bemerket.

– Vi har tatt den helt ut. Dette skal være sosialt og gøy, sa Nykvist før gullfeiringen startet.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

 

GULLCHAMPIS: Vinnerne av NM i grilling, Team BarbieQ, fikk seg en god dusj champis fra fjorårts vinnere, Sviddmat.no. Lagleder Jan Ivar Nykvist med pokalen. Foto: Johnny Syversen

 

LØPER I MÅL: Team BarbieQ på vei mot en av sine mange vellykkede innleveringer til dommerne. Foto: Johnny Syversen.

 

 

STOLT VINNER: Marius Eriksen på vinnerlaget Team BarbieQ viser stolt frem noen av innleveringene, med god støtte fra en pen kortstokk barbiedukker. – Ideen til å kjøre full barbie fikk vi under en konkurranse i Tyskland – og da ga lagnavnet seg selv, sier han. Foto: Johnny Syversen

 

PØLSEGRILLERE: Nikolai (2 ½) og Bastian (4 ½) Grebstad og mor Elin Straume grillet pølser på spyd på standen til Team BarbieQ. Foto: Johnny Syversen

 

 

Kontaktpersoner:

  • MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, matrådgiver / presseansvarlig Oda Christensen, mobil 93 65 25 22.
  • MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Bjørn Tore Teigen, tlf. 22 09 25 52, mobil 91 51 95 52
  • Sviddmat.no, Ole Petter Gjerustad, mobil 41 67 36 11.
  • Team BarbieQ, Jan Ivar Nykvist, mobil 97 09 47 51.
  • Krosby burningteam, Johnny Krosby, mobil 92 48 50 07.

 

Resultater Grill-NM 2011:

Norges beste grillere

  1. Team BarbieQ (323,29 poeng)
  2. Krosby Burningteam (303,23 poeng)
  3. Sviddmat.no

 

Klassevinner, kyllingfilet

  1. Team BarbieQ
  2. Sviddmat.no
  3. Grill Invaders

 

Klassevinner, storfe mørbrad

  1. Nord og Sør BBQ Team
  2. Team BarbieQ
  3. Krosby Burningteam

 

Klassevinner, svin ytrefilet

  1. Team BarbieQ
  2. Krosby Burningteam
  3. Ja, kjære

 

Åpen klasse

  1. Krosby Burningteam
  2. Team BarbieQ
  3. Grill Invaders

 

Beste stand

  1. Krosby Burningteam
  2. Team BarbieQ
  3. Nord og Sør BBQ Team

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak champisjubel2 medium.jpg 945,68 kB (3000x2000)
Bilde - vedlegg til sak barbie løper medium.JPG 690,02 kB (3000x1993)
Bilde - vedlegg til sak viser stolt frem medium.jpg 644,68 kB (3000x2000)
Bilde - vedlegg til sak polsegrilling v barbie medium.JPG 915,23 kB (3000x2000)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Opplysningskontoret for egg og kjøtt, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 04.06.2011 17:44
Teknisk løsning ZEVS AS