Østfoldinger kan få grillgull i morgen
Topptrent i god smak og sommerstemning møtes landets ivrigste grillere til kamp over glørne i morgen. Med strålende sol på værkartet er alt klart for årets mest folkelige Norgesmesterskap i Sofienbergparken i Oslo.
– Grilling er variert og gøy. Vi har hatt flere kvelder hvor vi har trent med ulike retter og prøvd ut flere komposisjoner, forteller Håvard Gurandsrud, lagleder for Fredrikstad-laget Teameat.net.
Rundt 15 lag er påmeldt, og alle lover de å levere både sunn og god grillmat – og ikke minst god stemning. Det blir nemlig også premiert, opplyser informasjonssjef Åse Kringlebotn i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
Fester seg i form
Grillmesterskap er ikke som andre mesterskap: Mange av deltakerne har ”festet” intenst i tiden frem mot mesterskapet. Naboer, venner og familie er blitt invitert på mange grillfester og spising er en viktig del av oppladningen.
Gurandsrud og hans lagkamerater går for variasjon: – Hver rett skal balanseres med ulike ingredienser, sier han og røper at de også vil servere fisk i løpet av grillmesterskapet.
Lagene skal vurderes både av en folkejury og en fagjury, der folkejuryen er åpen for alle. Det blir også smaksprøver og grilling for barn.
(Pressenytt)
Kontaktpersoner:
- MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, matrådgiver / presseansvarlig Oda Christensen, mobil 93 65 25 22
- MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Bjørn Tore Teigen, tlf. 22 09 25 52, mobil 91 51 95 52
- Teameat.net, Håvard Gurandsrud, mobil 97 15 38 55.
* I Sofienbergparken i Oslo, lørdag 4. juni.
* Lagene konkurrerer i fem kategorier:
- Kyllingfilet.
- Svin ytrefilet.
- Storfe mørbrad.
- Åpen klasse
- ”Showmans hip”.
* Følgende lag er påmeldt: Team Ytreeide, De Frustrerte Bondepiger og Kapteinen, Animal Farm - Orwell`s favourites, Bar-Bää-Ko, Teameat.net, Sviddmat.no, The Comfort team, Kjærlighet på pinne, Team BarbieQ, Hotspot, Krosby burningteam, Aloha XO Luau, Nord og Sør BBQ Team, The Salt Lick Rangers og Grill Invaders.