presseticker

Skip to main content

Norges beste spekemat kommer fra Sør-Trøndelag

  Publisert: 07.11.2008 07:00 - av  Tale B. Jordbakke

TEAM-GRILSTAD: Grilstads medarbeidere tok gledelig imot heder for sine produkter. Fra venstre: Damir Custovic, Ellen Damhaug, Tor-Erik Næss og Vanja Iversen. Foto: Tale B. Jordbakke/Pressenytt

Oslo: Årets beste fenalår kommer fra produsenten Grilstad i Trondheim. Det erklærte 13 fagdommere etter å ha smakt seg igjennom NM i kjøttprodukter. Alt i alt tok Sør-Trøndelag hele 16 medaljer i de 11 klassene.

Stranda fenalår (100g) fra Grilstad, gikk helt til topps i klassen for spekemat, der 32 ulike produkter var innsendt fra fjern og nær. Produsenten kan dermed smykke seg med tittelen Norgesmester i spekemat.

 

– Det er sjelden at vi har så mange produkter i denne klassen som ikke er for salte, og det er bra. Årets vinner leverte et helt perfekt produkt som de kan være veldig stolte av, sier hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen.

 

Grilstad fikk også hele tre gull, tre sølv og seks bronser for sine produkter. I tillegg ble produsenten Norsk Kylling fra Støren premiert med én bronse, mens Melhus-bedriften Eidsmo slakteri fikk en bronse for sin salami.

 

I Nord-Trøndelag fikk Thoresen Slakterforretning fra Steinkjer sølvmedalje for ferdigmiddagen Innherredsodd, og produsenten fikk også bronse for sin hvitløkspaté i klassen Pålegg.

 

Modige produsenter

Hele 460 produkter fra 53 norske kjøttprodusenter ble i år sendt inn til dommerbordet under Norgesmesterskapet i kjøttprodukter. Dommerne rangerer de beste produktene i gull-, sølv- og bronsemedaljer, i tillegg til å kåre én norgesmester i hver klasse, samt utrope årets produkter.

 

– Årets konkurranse har skilt seg ut på flere måter. Vi har fått inn mange nye og spennende produkter. Vi ser at produsentene er modige, og tør å satse annerledes for å vinne kunder. Dette kommer til syne både i smak og mangfold, sier hoveddommer Teigen.

 

– Bare å glede seg

Nye norgesmestere er nå kåret i alle de 11 klassene, i tillegg til at det er kåret egne vinnere i klasser for økologiske produkter og viltprodukter.

 

– Dette er en viktig konkurranse både for bransjen og forbrukeren. Her setter de beste fagfolkene i norsk kjøttbransje seg ned og premierer de beste produktene i markedet. Samtidig vet vi at tilbakemeldingene til produsentene er svært verdifull, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, direktør i Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund, som arrangerer Norgesmesterskapet.

 

Hoveddommer Teigen forteller at nivået på norske kjøttprodukter er blitt betraktelig hevet de siste årene, og anbefaler forbrukerne å smake på årets vinnere, som ifølge pølsemakermesteren er så gode som de kan få blitt. – De produktene som ligger i toppen av klassene er helt suverene, virkelig så bra som de kan lages. Her er det bare å glede seg, sier Teigen.

 

Kontaktpersoner:

* Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund, direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen, mobil 91 35 93 82

* Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund, kommunikasjonsansvarlig Hulda Tronstad Nydal, mobil 99 26 18 16

 

 

Norgesmestere i kjøttprodukter 2008:

Norgesmester Pinnekjøtt: Johs. Jacobsen Kjøtt fra Volda, med sitt Røkt Pinnekjøtt

Norgesmester Pølse: Jens Eide fra Lillesand, med sin Chilipølse

Norgesmester Pålegg: Pers kjøkken fra Sandefjord, med Håndlaget kokt skinke

Norgesmester Julepølse: Leiv Vidar Slakterforening fra Hønefoss, med sin Fin julepølse

Norgesmester spekepølse: Helgeroa Spekevarer fra Helgeroa, med sin Salami med parmesan

Norgesmester Kjøttkaker: A. Idsøe fra Stavanger, med sine Karbonader

Norgesmester Rull: Smedstuen Gård fra Dal, med sin Ribberull

Norgesmester Spekemat: Grilstad fra Trondheim, med sitt Stranda Fenalår (100g)

Norgesmester Sylte: Nortua BA fra Oslo, med sin Thulefjord Sylte

Norgesmester Ferdigmat: Hole Kjøtt fra Ålesund, med sin Italiensk lammeknoke og potetpuré m/trøffelolje

Norgesmester Kjøkkenklart: Finsbråten fra Eidsvoll, med sitt Bacon

Vinner Økologiklasse: Jens Eide fra Lillesand, med sin Øko Lammepølse

Vinner Viltklasse: Jens Eide fra Lillesand, med sin Hjortepaté

 

For flere resultater, se: http://www.kjottbransjen.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Grilstad, Sør-Trøndelag.jpg 29,70 kB (3484x2047)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 07.11.2008 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS