presseticker

Skip to main content

Norges beste småskalabedrift er kåret

  Publisert: 15.10.2010 07:00 - av  Henrik Arneberg

SMÅTT ER GODT: Marit Jerven delte ut prisen til Terje Starheim, Vågen Gård. Foto: Johnny Syversen

Oslo: Vågen gård fra Møre og Romsdal ble i går tildelt hedersprisen for beste småskalabedrift.

Prisen ble delt ut under Norgesmesterskapet i kjøttprodukter, som arrangeres av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund i samarbeid med Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

 

– Denne prisen løfter oss fram og skaper et større mangfold i bransjen. I tillegg er det også et godt bevis på at småprodusenter holder toppkvalitet, sier Terje Starheim fra Vågen gård.

 

Administrerende direktør i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, Dag Henning Reksnes, forteller at småskalaprisen er en nyopprettet pris som har kommet fordi antall kjøttforedlere som driver småskalaproduksjon øker kraftig.

 

– Kjøttbransjen ønsker småskalaprodusentene velkommen. Vi ser at de gir de store og etablerte produsentene konkurranse, i tillegg til at de utvikler gode kjøttprodukter. Vi liker konkurranse og vi liker at vi blir flere som lager kjøttprodukter, sier han.

 

Over 400 produkter deltok i norgesmesterskapet. Det ble delt ut priser i klassene pølser, posteier, pålegg, spekemat, kjøttkaker, kjøkkenklart og ferdigmat, samt hederspriser til økologisk mat, småskalaprodusenter, nøkkelhullsmerket mat og vilt.

 

Kontaktperson:

* Kjøtt- og Fjørfebransjens Landsforbund, kommunikasjons- og organisasjonssjef Hulda Tronstad Nydal, mobil 992 61 816

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.10.2010 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS