Norges beste småskalabedrift er kåret
Prisen ble delt ut under Norgesmesterskapet i kjøttprodukter, som arrangeres av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund i samarbeid med Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
– Denne prisen løfter oss fram og skaper et større mangfold i bransjen. I tillegg er det også et godt bevis på at småprodusenter holder toppkvalitet, sier Terje Starheim fra Vågen gård.
Administrerende direktør i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, Dag Henning Reksnes, forteller at småskalaprisen er en nyopprettet pris som har kommet fordi antall kjøttforedlere som driver småskalaproduksjon øker kraftig.
– Kjøttbransjen ønsker småskalaprodusentene velkommen. Vi ser at de gir de store og etablerte produsentene konkurranse, i tillegg til at de utvikler gode kjøttprodukter. Vi liker konkurranse og vi liker at vi blir flere som lager kjøttprodukter, sier han.
Over 400 produkter deltok i norgesmesterskapet. Det ble delt ut priser i klassene pølser, posteier, pålegg, spekemat, kjøttkaker, kjøkkenklart og ferdigmat, samt hederspriser til økologisk mat, småskalaprodusenter, nøkkelhullsmerket mat og vilt.
Kontaktperson:
* Kjøtt- og Fjørfebransjens Landsforbund, kommunikasjons- og organisasjonssjef Hulda Tronstad Nydal, mobil 992 61 816