Norges beste skolepizza er kåret
– Dette var kjempegøy!, sa Daniel Dahl Johnsen fra klasse 9D på Blomdalen skole i Mandal, etter at han sammen med klassekameraten Fisnik Surduli hadde sikret seieren.
Sammen har niendeklassingene kommet fram til pizzaen, som dommerne på lørdag utropte til Norges beste skoleelevpizza. Vinnerproduktet fikk blant annet skryt for sin gode smak, sitt delikate utseende og den kreative bruken av råvarer.
Knockout med Sørlandschips
Klassen fra Blomdalen er i midlertidig ikke i tvil om hva som gjorde at de stakk av med seieren.
– Det var nok Sørlandschipsen som gjorde at vi vant. Derfor bør pizzaen hete Sørlandspizza, sier Surduli bestemt, og blir supplert av sin medkokk.
– Oppskriften har vi kommet fram til sammen i klassen, alle fikk komme med sine forslag og så ble vi enige om hva vi til slutt skulle ha på pizzaen, sier Dahl Johansen, som forteller at han og Surduli har laget den samme pizzaen fem ganger i løpet av de siste dagene for å være sikre på å levere et godt resultat.
I tillegg til vinnerlaget ble fire andre skoler plukket ut som finalister fra de over 80 bidragene som arrangørene fikk inn.
Skaper matglede
Konkurransen var en del av festivalen Matstreif, som finner sted i Oslo 8. - 10. juni. Arrangørene fra Opplysningskontorene i landbruket var svært fornøyde med bidragene til de unge pizzakokkene.
– Pizza er en ideell konkurranserett for unge. De aller fleste liker pizza, og det er tydelig at konkurransen har bidratt til mye matkreativitet blant deltakerne, sier Thomas Tangen fra Opplysningskontoret for kjøtt.
– At man i ung alder leker seg med smaker og ingredienser håper vi vil bidra til større matglede – det er i hvert fall ingen tvil om at det har vært mye matglede i aksjon i dag, sier Tangen.
(Pressenytt)
Kontaktperson:
* Opplysningskontoret for kjøtt, informasjonsleder Thomas Tangen, mobil 93 05 35 55.
Pizzabunn:
½ pk gjær
2 dl lunkent vann
2 ss olje
1 ts salt
4 dl siktet hvetemel
1 dl grovt hvetemel eller grovbaksmell
1 ss oregano
Fyll:
2 ss olje
½ løk
2 fedd hvitløk eller noen blader ramsløk
2 bokser grovhakkede tomater
1 ss sukker
½ tørket oregano
½ tørket merian
1 ss tørket basilikum
¾ ts salt
2 stk kyllingbryst eller 1 pk salatkylling
2 dl Jarlsbergost
2 dl Mozarellaost
1 pose Sørlandschips
1 pk Cherrytomater
Frisk Basilikum
Dressing:
2 dl cremefraiche
1 ts sitronsaft
2 ss finhakket purre
¼ ts nymalt svart pepper
Smak til med salt og sukker