presseticker

Skip to main content

Norges beste pinnekjøtt kommer fra Møre og Romsdal

  Publisert: 07.11.2008 07:00 - av  Tale B. Jordbakke

VINNER: Johs Jacobsen tok selv i mot premiene for hans imponerende produkter. Foto: Tale B. Jordbakke/Pressenytt

Oslo: Årets aller beste pinnekjøtt kommer fra Johs. Jacobsen Kjøtt fra Volda. Det erklærte 13 fagdommere etter å ha smakt seg gjennom produktene i NM i kjøttprodukter. Hole Kjøtt fra Ålesund ble norgesmester i klassen ferdigmat.

Produsenten Johs.Jacobsen fra Volda i Møre og Romsdal kan nå smykke seg med tittelen Norgesmester i pinnekjøtt, etter at de slo knockout på alle konkurrentene i med sitt røkte pinnekjøtt. Det ble klart under premieutdelingen i Norgesmesterskapet i kjøttprodukter, som gikk av stabelen på Grand Hotel i Oslo på torsdag.

 

– Pinnekjøttklassen er alltid blant de tøffeste. I år hadde vi hele 29 produkter påmeldt, så det var litt av en jobb for dommerne som måtte spise seg gjennom alt sammen i løpet av to dager. De fem-seks beste i denne klassen er rett og slett helt suverene. Vi måtte ha omdømming mellom de to beste, men til slutt var det Johs. Jacobsens pinnekjøtt som trakk det lengste strået, sier hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen.

 

Han forteller at dette er en produsent som har vært med siden tidenes morgen. – De har levert topp pinnekjøtt hele veien, men denne gangen var det helt overlegent. Veldig fint sammensatt, sånn som pinnekjøtt skal være, sier Teigen. Johs. Jacobsen Kjøtt fikk også en sølvmedalje for sitt urøkte pinnekjøtt.

 

Norges beste ferdigmat

Norgesmestertittel ble det også på Hole Kjøtt fra Ålesund. Produsenten gikk helt til topps i klassen for ferdigmat med produktet Italiensk lammeknoke og potetpuré med trøffelolje.

 

– Før vi satte dette inn til oppvarming, mistenkte jeg at dette ville bli så som så, men da det var ferdig varmet opp så det flott ut. I tillegg smakte det kjempegodt. Dette er en relativt ny klasse i mesterskapet, og det er gøy å se at vi får inn så stort produktspekter allerede, sier Teigen.

 

Men det var ikke bare Hole Kjøtt og Johs Jacobsen Kjøtt fra Møre og Romsdal som utmerket seg under mesterskapet. Tind Spekevarer fra Stranda hentet hjem ett gull og tre sølv for sine produkter. Medaljer ble det også på Ole Ringdal – også fra Standa – til sammen to sølv og tre bronse.

 

Modige produsenter

Hele 460 produkter fra 53 norske kjøttprodusenter ble i år sendt inn til dommerbordet under Norgesmesterskapet i kjøttprodukter. Dommerne rangerer de beste produktene i gull-, sølv- og bronsemedaljer, i tillegg til å kåre én norgesmester i hver klasse, samt utrope årets produkter.

 

– Årets konkurranse har skilt seg ut på flere måter. Vi har fått inn mange nye og spennende produkter. Vi ser at produsentene er modige, og tør å satse annerledes for å vinne kunder. Dette kommer til syne både i smak og mangfold, sier hoveddommer Teigen.

 

– Bare å glede seg

Nye norgesmestere er nå kåret i alle de 11 klassene, i tillegg til at det er kåret egne vinnere i klasser for økologiske produkter og viltprodukter.

 

– Dette er en viktig konkurranse både for bransjen og forbrukeren. Her setter de beste fagfolkene i norsk kjøttbransje seg ned og premierer de beste produktene i markedet. Samtidig vet vi at tilbakemeldingene til produsentene er svært verdifull, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, direktør i Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund, som arrangerer Norgesmesterskapet.

 

Hoveddommer Teigen forteller at nivået på norske kjøttprodukter er blitt betraktelig hevet de siste årene, og anbefaler forbrukerne å smake på årets vinnere, som ifølge pølsemakermesteren er så gode som de kan få blitt. – De produktene som ligger i toppen av klassene er helt suverene, virkelig så bra som de kan lages. Her er det bare å glede seg, sier Teigen.

 

Kontaktpersoner:

* Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund, direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen, mobil 91 35 93 82

* Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund, kommunikasjonsansvarlig Hulda Tronstad Nydal, mobil 99 26 18 16

 

 

Norgesmestere i kjøttprodukter 2008:

Norgesmester Pinnekjøtt: Johs. Jacobsen Kjøtt fra Volda, med sitt Røkt Pinnekjøtt

Norgesmester Pølse: Jens Eide fra Lillesand, med sin Chilipølse

Norgesmester Pålegg: Pers kjøkken fra Sandefjord, med Håndlaget kokt skinke

Norgesmester Julepølse: Leiv Vidar Slakterforening fra Hønefoss, med sin Fin julepølse

Norgesmester spekepølse: Helgeroa Spekevarer fra Helgeroa, med sin Salami med parmesan

Norgesmester Kjøttkaker: A. Idsøe fra Stavanger, med sine Karbonader

Norgesmester Rull: Smedstuen Gård fra Dal, med sin Ribberull

Norgesmester Spekemat: Grilstad fra Trondheim, med sitt Stranda Fenalår (100g)

Norgesmester Sylte: Nortua BA fra Oslo, med sin Thulefjord Sylte

Norgesmester Ferdigmat: Hole Kjøtt fra Ålesund, med sin Italiensk lammeknoke og potetpuré m/trøffelolje

Norgesmester Kjøkkenklart: Finsbråten fra Eidsvoll, med sitt Bacon

Vinner Økologiklasse: Jens Eide fra Lillesand, med sin Øko Lammepølse

Vinner Viltklasse: Jens Eide fra Lillesand, med sin Hjortepaté

 

For flere resultater, se: http://www.kjottbransjen.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 07.11.2008 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS