presseticker

Skip to main content

Norges beste pinnekjøtt fra Vestfold

  Publisert: 22.11.2006 07:00 - av  Tale B. Jordbakke

NORGESMESTERE: Tom Smedstad og Per Berglund fra Pers Kjøkken, er stolte av å ha laget landets beste pinnekjøtt. Foto: Tale B. Jordbakke/Pressenytt

Oslo: Pinnekjøtt fra Pers Kjøkken i Vestfold er det aller gjeveste du kan få servert på juletallerken i år. Vinnerne av NM i juleprodukter 2006 er nå kåret, og Sandefjords-produsenten kan smykke sitt pinnekjøtt med norgesmestertittelen.

Onsdag 22. november ble det klart hvem som lager Norges beste juleprodukter. Kjøttbransjens Landsforbund arrangerte mesterskapet i samarbeid med Opplysningskontoret for kjøtt, og det ble kåret vinnere i tre ulike klasser.

 

Perfekt pinnekjøtt

De tre klassene det ble kjempet i var Pinnekjøtt, Julepølse og Julepålegg. Produktene ble bedømt etter kriteriene smak og lukt, tekstur og konsistens og utseende og farge.

 

I klassen for pinnekjøttet var fra Pers Kjøkken fra Sandefjord i Vestfold det eneste med 40 av 40 mulige poeng.

 

– Dette pinnekjøttet var helt perfekt. Passe saltet og ikke for magert. Vi ser en tydelig heving av nivået i denne klassen, sier hoveddommer og pølsemakermester, Tore Teigen.

 

– Nå er vi utrolig stolte! Med fjorårets seier i sylte er vi nå dobbelt norgesmestere, sier en fornøyd Per Berglund fra Pers Kjøkken. Kollega Tom Smedsrud nikker bekreftende.

 

– Vi tok til oss fjorårets kommentarer og gjorde så godt vi kunne, og det ble jo riktig så bra – mer hokus pokus er det ikke, sier Smedsrud.

 

I Norgesmesterskapet deles det ut både gull-, sølv- og bronsemedaljer, avhengig av poengsum. Men bare den aller beste i hver klasse kan smykke seg med norgesmestertittelen. 39 poeng eller mer gir gull, over 37 poeng gir sølv, mens du trenger 35 poeng for å få bronse.

 

Ved siden av seieren i pinnekjøtt hentet også Pers Kjøkken hjem en sølvmedalje for sin håndlagde sylte. I tillegg mottok Fatland Sandefjord en bronse for sin sylte.

 

Krevende mesterskap

– Juleproduktenes NM er alltid veldig spennende, og det krever ekstra mye av produsentene å være på topp med produkter som de bare lager én gang i året. Våre fagdommere har gjort en stor innsats for at alle skal ha mulighet til å servere den perfekte julepølsen på julekvelden og det beste pinnekjøttet på nyttårsaften, sier en fornøyd Bjørn-Ole Juul-Hansen fra Kjøttbransjens Landsforbund.

Også hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen var svært fornøyd med årets NM.

 

– Alle produktene som får medalje er selvsagt veldig, veldig gode, sier Teigen, som mener nivået på særlig pinnekjøtt og julepålegg var svært høyt i år. Hele sju ulike pinnekjøttvarianter fikk gullmedalje, mens to produkter i hver av de resterende klassene heretter kan smykke seg med gullmedalje.

 

Kontaktpersoner:

Assisterende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 91 35 93 82

* Informasjonsansvarlig Kristin Stormo, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 48 15 51 34

* Informasjonsleder Thomas Tangen, Opplysningskontoret for kjøtt, mob. 93 05 35 55.

 

 

Norgesmestere i Kjøttprodukter 2006, julemat:

- Pinnekjøtt: Pers Kjøkken, Vestfold.

- Julepølse: Finsbråten, Akershus

- Julepålegg: Leiv Vidar Slakterforretning, Buskerud

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Vestfold_Pers Kjøkken.jpg 27,13 kB (299x448)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 22.11.2006 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS