Norges beste pinnekjøtt fra Vestfold
Onsdag 22. november ble det klart hvem som lager Norges beste juleprodukter. Kjøttbransjens Landsforbund arrangerte mesterskapet i samarbeid med Opplysningskontoret for kjøtt, og det ble kåret vinnere i tre ulike klasser.
Perfekt pinnekjøtt
De tre klassene det ble kjempet i var Pinnekjøtt, Julepølse og Julepålegg. Produktene ble bedømt etter kriteriene smak og lukt, tekstur og konsistens og utseende og farge.
I klassen for pinnekjøttet var fra Pers Kjøkken fra Sandefjord i Vestfold det eneste med 40 av 40 mulige poeng.
– Dette pinnekjøttet var helt perfekt. Passe saltet og ikke for magert. Vi ser en tydelig heving av nivået i denne klassen, sier hoveddommer og pølsemakermester, Tore Teigen.
– Nå er vi utrolig stolte! Med fjorårets seier i sylte er vi nå dobbelt norgesmestere, sier en fornøyd Per Berglund fra Pers Kjøkken. Kollega Tom Smedsrud nikker bekreftende.
– Vi tok til oss fjorårets kommentarer og gjorde så godt vi kunne, og det ble jo riktig så bra – mer hokus pokus er det ikke, sier Smedsrud.
I Norgesmesterskapet deles det ut både gull-, sølv- og bronsemedaljer, avhengig av poengsum. Men bare den aller beste i hver klasse kan smykke seg med norgesmestertittelen. 39 poeng eller mer gir gull, over 37 poeng gir sølv, mens du trenger 35 poeng for å få bronse.
Ved siden av seieren i pinnekjøtt hentet også Pers Kjøkken hjem en sølvmedalje for sin håndlagde sylte. I tillegg mottok Fatland Sandefjord en bronse for sin sylte.
Krevende mesterskap
– Juleproduktenes NM er alltid veldig spennende, og det krever ekstra mye av produsentene å være på topp med produkter som de bare lager én gang i året. Våre fagdommere har gjort en stor innsats for at alle skal ha mulighet til å servere den perfekte julepølsen på julekvelden og det beste pinnekjøttet på nyttårsaften, sier en fornøyd Bjørn-Ole Juul-Hansen fra Kjøttbransjens Landsforbund.
Også hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen var svært fornøyd med årets NM.
– Alle produktene som får medalje er selvsagt veldig, veldig gode, sier Teigen, som mener nivået på særlig pinnekjøtt og julepålegg var svært høyt i år. Hele sju ulike pinnekjøttvarianter fikk gullmedalje, mens to produkter i hver av de resterende klassene heretter kan smykke seg med gullmedalje.
Kontaktpersoner:
Assisterende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 91 35 93 82
* Informasjonsansvarlig Kristin Stormo, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 48 15 51 34
* Informasjonsleder Thomas Tangen, Opplysningskontoret for kjøtt, mob. 93 05 35 55.
- Pinnekjøtt: Pers Kjøkken, Vestfold.
- Julepølse: Finsbråten, Akershus
- Julepålegg: Leiv Vidar Slakterforretning, Buskerud