Norges beste juleprodukter er kåret
Onsdag 22. november ble det klart hvem som lager Norges beste juleprodukter. Kjøttbransjens Landsforbund arrangerte mesterskapet i samarbeid Opplysningskontoret for kjøtt, der det ble kåret vinnere i tre ulike klasser.
– Juleproduktenes NM er alltid veldig spennende, og det krever ekstra mye av produsentene å være på topp med produkter som de bare lager én gang i året. Våre fagdommere har gjort en stor innsats for at alle skal ha mulighet til å servere den perfekte julepølsen på julekvelden og det beste pinnekjøttet på nyttårsaften, sier en fornøyd Bjørn-Ole Juul-Hansen fra Kjøttbransjens Landsforbund.
Håndsydd okserull
De tre klassene det ble kjempet i var Pinnekjøtt, Julepølse og Julepålegg. I førstnevnte klasse var det pinnekjøttet fra Pers Kjøkken i Vestfold som var det eneste med 40 av 40 mulige poeng.
– Dette pinnekjøttet var helt perfekt. Passe saltet og ikke for magert. Vi ser en tydelig heving av nivået i denne klassen, sier hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen.
Han forteller videre at dommerne også var særdeles fornøyde med vinneren i påleggsklassen, som var en okserull fra Leiv Vidar Slakterforretning.
– Denne okserullen imponerte virkelig. Den var et rent håndverksarbeid. Det så ut som en syerske hadde sydd den sammen, og den hadde en perfekt smak og konsistens, skryter Teigen.
Perfekt pølse
Den siste norgesmestertittelen gikk til Finsbråten for deres grovhakkete julepølse. Produktet fikk følgende dom av pølsemestermakeren:
– Det var en klar vinner i klassen for julepølse i år. Det er nemlig ikke så lett å lage en grovhakket pølse, men det har Finsbråten fått til i aller høyeste grad. Den var både saftig, godt sammensatt og riktig krydret, sier Teigen, som nå forsikrer at alle julematglade nordmenn bare kan begynne å glede seg til jul.
Kontaktpersoner:
Assisterende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 91 35 93 82
* Informasjonsansvarlig Kristin Stormo, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 48 15 51 34
* Informasjonsleder Thomas Tangen, Opplysningskontoret for kjøtt, mob. 93 05 35 55.